Kom med tydelige råd til næringslivet

TYDELIG: Silija Seres var tydelig og klar på hvordan bedrifter bør endre seg da hun holdt foredrag på Follokonferansen.

TYDELIG: Silija Seres var tydelig og klar på hvordan bedrifter bør endre seg da hun holdt foredrag på Follokonferansen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det å kunne endre seg raskt og tidlig for å møte et krevende marked er noe av det viktigste. Det var budskapet til Silvija Seres da hun gjestet Follo Konferansen i Ski.

DEL

SKI: – Start endring i bedriften nå eller bli forbigått, var budskapet til Silvija Seres på Follo Konferansens første innlegg.

Seres er matematiker med doktorgrad fra University of Oxford, forsker fra National Academy of Sience i Kina.

Hun forklarte i et makroperspektiv og viste eksempler på hva anerkjente ledere har bommet på ved å ikke klare å endre seg raskt nok i markedet. Deltagerne satt med store øyne og det var helt stille i rommet.

– Først ble jeg skremt, og deretter satte hodet mitt i gang med hva det vil bety for min bedrift og min hverdag når jeg nå ser realiteten i øynene, sier Thora Øygarden, daglig leder i Logdehusene i Ski.


Hun var en av mange som noterte flittig under foredraget til Seres, som har sterke meninger om hva bedrifter må ta innover seg i den digitale revolusjon vi er inne i.

– Må være i forkant

Tidligere leder for Microsoft, Vigdis Austrheim var neste kvinne på scenen. Hun er i dag partner i Businessmastering og snakket om tydelig ledelse. Hun ufarliggjorde endringsprosesser, men var klar på hva som skulle til for å lykkes.

Siste kvinne på talerstolen, var Nina Øktedalen fra Ikea. Hun fortalte om hvordan Ikea møter endringene i markedet samtidig som de jobber med å være i forkant og er bevisste på viktigheten av innovasjon og nytenking i alle ledd.

– Dette var en utrolig fin og læringsrik konferanse, sier Torger Brække, daglig leder av Gamle Ski hotell, som legger til at han allerede har anbefalt andre å følge foredragsholderne i sosiale medier.

Lederforum Follo og Follo Næringsråd samarbeidet om arrangementet og ser frem til videre dialog og til å videreutvikle konseptet sammen.

– Dette er første gang vi arrangerer denne konferansen, og vi vil bruke denne som en erfaring å bygge videre på. Vi har inntrykk av at deltagerne både fikk bygget relasjoner, samtidig som de sitter igjen med nyttig kunnskap for egen virksomhet. Det motiverer oss til å jobbe for å få et enda større omfang både av deltagere og innhold på neste konferanse, sier daglig leder i Follo Næringsråd, Thor Ole Fongaard og Anne Kristine Linnestad, Lederforum Follo.

Artikkeltags