Husk å stemme på årets kulturnavn i Follo

LEDER: OPAL leder foreløpig i avstemningen. Høstens oppsetning av Peter Pan satte publikumsrekord. FOTO: KARIN HANSTENSEN

LEDER: OPAL leder foreløpig i avstemningen. Høstens oppsetning av Peter Pan satte publikumsrekord. FOTO: KARIN HANSTENSEN

Artikkelen er over 3 år gammel

Nå er avstemningen i kåringen av Årets kulturnavn i Follo helt på oppløpssiden.

DEL

Du kan gi din stemme til din favoritt ved å sende ØBKULTUR (kandidatnummer) til 2005. Avstemningen pågår helt frem til kvelden lille julaften.

I skrivende stund leder OPAL med 29,9 prosent av stemmene, fulgt av Ramón Andresen og Emelie Hollow på 15,8 og Geir Aage Sveen på 12,8 prosent. Men dette kan snu seg fort. Og husk at du kan stemme på din helt egen kandidat hvis du ikke er fornøyd med redaksjonens utvalg. Da sender du ØBKULTUR 10 og navnet på kulturaktøren til 2005.

1. Ramón Andresen og Emelie Hollow: To supre lokale talent fra Ski og Ås som har engasjert Follo og resten av Norge gjennom The Stream i høst. Begge går i 2. klasse på musikklinjen i Ski og inspirerer med det medelever også. Begge har vært med i UKM i flere omganger opp gjennom årene, og ellers deltatt i annet lokalkulturelt arbeid innenfor et bredt spekter. Send ØBKULTUR 1 til 2005.

2. Initiativtakerne til SKIirkus i sommer slik at folk i Ski fikk et mangfoldig kulturtilbud i noen uker selv om Rådhusteatret var stengt i forbindelse med ombyggingen: Thorstein Granly, Kai Jordahl, Anette Lund og Håvard Refsdal. Send ØBKULTUR 2 til 2005.

3. Fiolinisten Ludvig Gudim (17) fra Ås, som vant den nasjonale konkurransen Virtuos på NRK tidligere i år. Send ØBKULTUR 3 til 2005.

4. OPAL, Oppegård Amatørteaterlag. Årets forestilling, Peter Pan, slo alle tidligere publikumsrekorder (ca. 2.800) etter at ensemblet flyttet inn i Kolben for ti år siden. Send ØBKULTUR 4 til 2005.

5. Ski Rockteater, som har savnet sin faste arena, Rådhusteatret, siden desember i fjor. Det hindrer dem ikke i å gjennomføre årets julerock, denne gang i neddempet versjon i Ski nye kirke. Ski rockteater har holdt det gående siden 2008 og leverer varene for fulle hus. Send ØBKULTUR 5 til 2005.

6. Tom Eidsvold Larsen (50), billedkunstner i Oppegård. Han er dyslektiker og ble rammet av en alvorlig arbeidslukke i voksen alder, fikk knust høyre skulder og lammet høyrearmen. Han har kjempet seg frem til utdannelse som billedkunstner og hadde sin første store separatutstilling hos Torgeir Havstad, Ski Ramme-Dekor, i høst. Send ØBKULTUR 6 til 2005.

7. Geir Aage Sveen: Dirigent for Ski janitsjar (jubileumsår i 2016 med to konserter med Elg i Ås kulturhus tilbake i februar) og Finstad skolekorps. En solid inspirator for korpsbarn i alle aldre - inkludert «Blås i skolen» som engasjerer de minste på skolen. Er også involvert som produsent for festivalen Music from the north i Italia der han tok med seg både Finstad skolekorps og Ski janitsjar i sommer. Send ØBKULTUR 7 til 2005.

8. Follo seniororkester og Follo seniororkesters storbanddel) engasjerer mange eldre i Oppegård og omegn med matinékonserter med skyhøyt kunstnerisk innhold. Orkesteret i seg selv også er et sted for flinke pensjonister å utvikle seg kunstnerisk - og inkluderer folk fra Oppegård, Ski og omegn - inkludert Bærum, Romerike, Oslo og Østfold. Send ØBKULTUR 8 til 2005.

9. Ås kirkekor fylte 50 år i høst. Koret består av seriøse amatører som har gledet sitt publikum ved mange store konserter. Send ØBKULTUR 9 til 2005.

10. Din egen kandidat. Send øbkultur10 og navnet på vedkommende til 2005.

Det koster tre kroner å avgi sms-stemme i kåringen av årets kulturnavn i Follo.

Artikkeltags