Stem på årets kulturnavn i Follo

ØBKULTUR 1: Emelie Hollow og Ramón Andresen har vist sine           musikalske talenter blant annet i The Stream på TV2 i høst. FOTO: ODD INGE RAND

ØBKULTUR 1: Emelie Hollow og Ramón Andresen har vist sine musikalske talenter blant annet i The Stream på TV2 i høst. FOTO: ODD INGE RAND

Artikkelen er over 4 år gammel

Follo har et variert kulturliv. Nå kan du plukke opp mobilen og bli med på å kåre årets navn.

DEL

Vi har plukket ut noen finalister du kan stemme på. Alle er gode representanter for kulturen i Follo, hver på sin måte.

1. Ramón Andresen og Emelie Hollow: To supre lokale talent fra Ski og Ås som har engasjert Follo og resten av Norge gjennom The Stream i høst. Begge går i 2. klasse på musikklinjen i Ski og inspirerer med det medelever også. Begge har vært med i UKM i flere omganger opp gjennom årene, og ellers deltatt i annet lokalkulturelt arbeid innenfor et bredt spekter. Send ØBKULTUR 1 til 2005.

2. De fire som tok initiativ til SKIirkus i sommer slik at folk i Ski fikk et mangfoldig kulturtilbud i noen uker selv om Rådhusteatret var stengt i forbindelse med ombyggingen: Kai Jordahl, Thorstein Granly, Anette Lund og Håvard Refsdal. Send ØBKULTUR 2 til 2005.

3. Fiolinisten Ludvig Gudim (17) fra Ås, som vant den nasjonale konkurransen Virtuos på NRK tidligere i år. Send ØBKULTUR 3 til 2005.

4. OPAL, Oppegård Amatørteaterlag. Årets forestilling, Peter Pan, slo alle tidligere publikumsrekorder (ca. 2.800) etter at ensemblet flyttet inn i Kolben for ti år siden. Send ØBKULTUR 4 til 2005.

5. Ski Rockteater, som har savnet sin faste arena, Rådhusteatret, siden desember i fjor. Det hindrer dem ikke i å gjennomføre årets julerock, denne gang i neddempet versjon i Ski nye kirke. Ski rockteater har holdt det gående siden 2008 og leverer varene for fulle hus. Send ØBKULTUR 5 til 2005.

6. Tom Eidsvold Larsen (50), billedkunstner i Oppegård. Han er dyslektiker og ble rammet av en alvorlig arbeidslukke i voksen alder, fikk knust høyre skulder og lammet høyrearmen. Han har kjempet seg frem til utdannelse som billedkunstner og hadde sin første store separatutstilling hos Torgeir Havstad, Ski Ramme-Dekor, i høst. Send ØBKULTUR 6 til 2005.

7. Geir Aage Sveen: Dirigent for Ski janitsjar (jubileumsår i 2016 med to konserter med Elg i Ås kulturhus tilbake i februar) og Finstad skolekorps. En solid inspirator for korpsbarn i alle aldre - inkludert «Blås i skolen» som engasjerer de minste på skolen. Er også involvert som produsent for festivalen Music from the north i Italia der han tok med seg både Finstad skolekorps og Ski janitsjar i sommer. Send ØBKULTUR 7 til 2005.

8. Follo seniororkester og Follo seniororkesters storband engasjerer mange eldre i Oppegård og omegn med matinékonserter med skyhøyt kunstnerisk innhold. Orkesteret i seg selv også er et sted for flinke pensjonister å utvikle seg kunstnerisk - og inkluderer folk fra Oppegård, Ski og omegn - inkludert Bærum, Romerike, Oslo og Østfold. Send ØBKULTUR 8 til 2005.

9. Ås kirkekor fylte 50 år i høst. Koret består av seriøse amatører som har gledet sitt publikum ved mange store konserter under ledelse av sin nåværende dirigent Jostein Grolid. Send ØBKULTUR 9 til 2005.

10. Din egen kandidat. Send ØBKULTUR 10 og navnet på vedkommende til 2005.

Det koster tre kroner å avgi sms-stemme i kåringen av årets kulturnavn i Follo.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken