ÅS: I løpet av ett år sørger Arve Stallvik for at rundt 1000 nordmenn får seg en utrolig opplevelse langs Route 66.

‑ Det hele startet som en kompistur for 20 år siden. Året etter ble det venner-venners tur, og siden har det bare økt, sier Arve Stallvik.
De første årene var driften av “Route66usa.info”, som er firmaets offisielle navn, noe han gjorde ved siden av sin jobb som journalist. Men etter fire år ble det jobben hans. Nå jobber han og en til heltid med dette.

‑ I fjor avviklet vi 30 turer med rundt 1000 deltagere. 90 prosent av dem som deltok var norske, men vi har også begynt å flørte med andre land, sier Stallvik.

Andre i denne sammenheng er Sverige, Danmark, Finland, Russland og Tsjekkia. Nylig var Ås-mannen på Nordens største MC-messe som ble avviklet i Finland, og i april skal han til Russland.

HARLEY-DAVIDSON

‑ Det som har hjulpet oss er at vi er den eneste Route 66-arrangøren som er god-kjent av Harley-Davidson. De er med og promoterer oss, samtidig som alle deltagerne våre får kjøre en splitter ny Harley-Davidson, sier Stallvik.

Du må ikke kjøre motorsykkel for å være med på hans turer. Det er også mulig å kjøre bil, eller være passasjer på en motorsykkel.
Men her gjelder det ikke kun å kjøre den 4000 kilometerne lange turen raskest mulig.

‑ Første året kjørte vi hovedveien, og var fornøyd med det. Men det er jo ikke der den opprinnelige Route 66 går. Faktisk så brukte vi tre år på å finne rett vei. Nå går hele turen på de opprinnelige veiene, fordelen med det er at vi er alene på veien, sier Ås-mannen.

Turen tar 17 dager, og er mer enn selve motorsykkelopplevelsen. Blant annet får alle en 66 minutters film fra sin tur.

MANGE STOPP

‑ Vi kjører kun 12 av de 17 dagene. Vi har stopp i Hollywood, Las Vegas, Grand Canyon og Chicago. Vi har lagt det opp som en skikkelig opplevelsespakke. Her får du oppleve cowboy-ranch og indianer-reservat, og underveis bor du på det høyeste hotellet i Las Vegas, sier Stallvik.

En del av opplegget er å arrangere turer sammen med firmaer som blant annet Statoil, Volvo og NAF. Turene foregår i tidsrommet mai-oktober, med juli og august som de travleste månedene.

‑ Det er tre myter jeg vil avlive; At det er for varmt, for langt og at den østlige delen er kjedelig. Alle tre er feil. Det er som regel rundt 25 grader, vi har hatt 75-åringer som har tatt turen uten problemer, og det er utrolig mye interessant å se hele veien, sier Arve Stallvik i Route66usa.info.

PS! Vi gjør oppmerksom på at en av turene til Stallvik i 2013 er i samarbeid med ØB.