Stor loppefest i Arbeidskirken

Trofaste: Loppegeneral Sissel Brandtzæg (t.v.) med noen trofaste medarbeidere: Gunder Skiaker, Olav B. Larsen, Niels Thyge Nielsen, Åshild Utvik og Birgit Aarrestad. Foto: Erling Fløistad

Trofaste: Loppegeneral Sissel Brandtzæg (t.v.) med noen trofaste medarbeidere: Gunder Skiaker, Olav B. Larsen, Niels Thyge Nielsen, Åshild Utvik og Birgit Aarrestad. Foto: Erling Fløistad

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Fredag og lørdag arrangeres loppemarkedet i Ås arbeidskirke for 41. gang.

DEL

ÅS: Inntektene av salget går til drift og vedlikehold av Arbeidskirken; midler som kommer godt med når en tenker på alle de aktiviteter som dette huset rommer i løpet av et år. Her er det ikke bare snakk om å handle lopper, sjøl om det er hovedsaken når det gjelder i få inn penger. Like viktig er det at folk leverer inn loppene sine, noe de gjør til gangs... og med glede. Og det kommer inn lopper som egentlig ikke fortjener å få loppestempelet på seg. Flotte gjenstander av det meste kan du finne her, og ubrukte klær og møbler kan du sikre deg for en billig penge.

Så legges det stor vekt på at menighetens loppemarked skal være et sosialt samlingssted for alle som kommer til Arbeidskirken disse to dagene. Kafésalg, lykkehjul og auksjon er noen av aktivitetene, og så treffer vi hverandre og får slått av en prat.

Loppegeneral Sissel Brandtzæg forteller at hun har en fantastisk stab som gjør en kjempeinnsats. Flere har holdt på lenge allerede.

– Det er jobber nok til alle som vil hjelpe til; både under markedet og til opprydding etterpå. Dette siste skjer på søndag formiddag og avsluttes med gudstjeneste. Det er oppgaver til alle; om du har mye eller begrensa tid å avse. Og en sak er det viktig å få fram: vi har det veldig hyggelig når alle drar lasset sammen, vi blir kjent med nye mennesker og får enda bedre kontakt med dem vi kjenner fra før, sier Brandtzæg.

Artikkeltags