Gå til sidens hovedinnhold

Strålte på scenen i Ås

Artikkelen er over 6 år gammel

Det er mange barn og voksne som har fått realisert sine musikalske drømmer gjennom en spennende høst på Poprommet i Ås. De siste dagene har de også fått vise frem hva de har lært.

ÅS: Åstedet har nemlig vært Ås stasjon de siste dagene. Og en av Follos mest intime scener har blitt fylt av både unge og voksne talenter som har sunget og spilt foran en fullstappet kafé over to dager.

– Det har gått veldig fint, og det har vært et fantastisk oppmøte her, sier den alltid entusiastiske «moren» til Poprommet, Venke Knutson i det hun småtripper forbi mellom både unge og litt eldre håpefulle.

Lokale gitarhelter

To av dem som var i vinden tirsdag var gitaristene Petter (8) og Frode (10). De er begge fra Ås, og spilte foran både familie og slektninger på Ås stasjon.

Frode spilte «It's hard to be a nissemann» under konserten, mens Petter forsøkte å få publikum i julestemning med klassikeren «Musevisa».

– Det har vært veldig gøy å gå på Poprommet i høst. Jeg kunne bare en sang før jeg kom dit, og nå kan jeg nesten fem sanger, sier Petter. Begge ser frem til å starte opp igjen over nyttår, og da tenker Frode at han vil lære seg enda et nytt instrument.

– Det hadde vært gøy å spille litt bass. Jeg kjenner en i klassen over meg som spiller bass, forteller det unge gitarfantomet.

Fra øving til scene

Uansett alder, så har elevene ved Poprommet åpnet seg gradvis gjennom en høst i øvingsrommet med voksende trygghet og mestring. Å ta det inn på en intim scene foran mange venner og kjente er en overgang. Men elevene har tatt utfordringen på strak arm.

– For noen har det vært veldig tøft, men alle har gjort det. Man har gått et viktig steg, og det tar man også med seg inn igjen i øvingsrommet til neste spille- eller sangtime. Jeg er veldig stolt av samtlige her, sier Venke Knutson.

Kommentarer til denne saken