ENEBAKK: Det blogges heftig fra et studio i Drammen i disse dager. Et soloalbum blir til, og første anledning til å høre Hennings ideer og stemme på plate siden Moys' avskjedsalbum «Måneskinn og tåke» fra 2009.

Moys-brudd

Moys la inn årene akkurat da de jobbet med oppfølgeren til «Måneskinn og tåke».

– Det var mye følelser på den tiden der. Vi var fornøyde med platen vi nettopp hadde laget, og konsertene etterpå var noe av det bedre bandet noen gang hadde gjort, sier han om opptakten til bruddet. Da de skulle i studio for å følge opp, gikk det mer trått.

– Planen var å gå i studio for å jobbe med nytt album ganske fort. Så var noen litt leie, og andre hadde familiære ting og det ble motsetninger fra flere kanter. Til slutt orket jeg ikke mer, og Moys var historie, forteller han.

Nytt materiale

Bergersen har skrevet låter gjennom hele Moys-karrieren som ikke har blitt brukt, men de fleste av disse ligger fremdeles i skuffen.

– Jeg gikk igjennom disse da jeg plukket ut låter til denne platen også, men det er lite som har blitt brukt. Mesteparten er nye ting, og det er en god følelse å jobbe med musikk som er laget nå i senere tid. Da blir tematikken på platen mer enhetlig også, sier Bergersen.

Moys hadde definitivt sitt publikum, og det er nok flere som savner bandet. Nå som Henning går solo får nok den tilhengerskaren noe å glede seg over, selv om uttrykket er litt annerledes.

– Jeg har tenkt minst mulig på sånne ting. Moys-skivene er jo forskjellige, og har hatt forskjellige tilhengere gjennom karrieren. Det vil nok være elementer folk kan sammenligne med Moys i solomaterialet mitt også, selv om de i bandet mitt nå spiller helt annerledes og vokalen kan høres litt annerledes ut, sier han.

Han føler at han har kommet seg noen steg videre i sitt musikalske liv.

– Dette hadde jeg aldri fått til med Moys, men nå gjør jeg det, tenker jeg av og til, innrømmer Henning.

Elektronisk

Musikken Henning og bandet han jobber med nå har laget er mer elektronisk enn noe annet han har laget i karrieren.

– Det er mye synther, mye looper og generelt mye teknologi. Det blir kanskje ikke så lett å gjøre denne platen live, selv om vi planlegger det også. Men det blir ikke noe tradisjonelt rockekonsept dette, sier Henning.

Slipp til høsten

Det ligger an til et albumslipp til høsten, og eventuelt konserter over nyttår igjen.

– Det blir nok en singel på sensommeren. Vi jobber også med å få til en musikkvideo, så august eller september blir nok første sjans for folk å høre noe fra denne platen, forteller Bergersen.