Det spirer skogkunst fra Den kulturelle skolesekken på Solberg skole

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

De siste ukene har elevene ved Solberg skole laget skulpturer, film og musikk. Torsdag inviterte de til vernissasje og konsert.

DEL

ÅS: Eventyrlige figurer har funnet veien ut av skogen ved Solberg skole på Nordby. Store skulpturer, satt sammen av kvister, grener og andre av naturens materialer.

Det er elevene på 3. trinn som har fått figurene frem i lyset, godt hjulpet av Mona Grønstad og Linda Jansson Lothe fra kulturskolen i Ås, samt skolens egne lærere.

Landart-prosjektet er en del av Den kulturelle skolesekken. I seks uker har lærere fra Kulturskolen i Ås vært i Solberg skole. Den første uken er lærerne på skolen kurset. De neste fem er brukt sammen med elever i 3., 4. og 7. klasse.

Grønstad og Lothe har laget skulpturer sammen med elevene. Maria Sjøberg har jobbet med musikk. Elevene har komponert to musikkstykker, som ble fremført på vernissasjen torsdag morgen. Musikk som passer til de eventyrlige treskulpturene.

Film inngår også i den kulturelle skolesekken i Ås. Neste uke er det premiere på filmene, laget av 7.-klassinger på Solberg skole.

Rektor Kirsten Gustavsen er svært fornøyd med å få den kulturelle skolesekken inn i skolen. I Ås kommune er kulturskolen viktig leverandør til skolesekken. Alle skolene i kommunen får i løpet av en toårs periode besøk av lærere fra kulturskolen.

– Det er så fantastisk at vi kan samarbeide med kulturskolen, og få del i den kompetansen den har. Lærene lærer også, dette er kompetanseutvikling, sier Gustavsen, som er stolt og rørt over det elevene har fått til disse ukene.

Fra Solberg skole fortsetter Den kulturelle skolesekken i Ås sin turné videre til Brønnerud skole.

Artikkeltags