ÅS: Lørdag kveld holdt ÅsEnsemblet jubileumskonsert i Kulturcafeen i rådhuset i Ås, selv om det kun er ni år siden de startet opp. Det er først 1. September 2013 ÅsEnsemblet fyller ti år.

Kormedlemmene Hilde Kari Skarstein og Marit Huuse kan fortelle at ÅsEnsemblet er et litt annerledes kor som ikke har korkapper og der det er lov å synge litt falskt.

Ulike sjangere

Koret synger mest populærmusikk, rytmisk musikk og blander inn noen dansetrinn inn i sangene de fremfører. Konserten er noe utradisjonell. De kaller det selv litt konsert, og mye seminar.

– Vi har en unik dirigent som er viktig for koret, hun lager mer show, smiler Skarstein.

Publikum fikk være med i konserten da dirigenten arrangerte en kanon, det var mange av de oppmøtte som gledelig sang med.

Stort prosjekt annen hvert år

– Vi prøver å starte opp et større prosjekt annen hvert år. Til neste år skal vi ha en stor konsert, derfor passet det best å ta jubileumskonserten i år, forteller Hilde Kari Skarstein, medlem av ensemblet.

På repertoaret hadde de en blanding av de tre siste store temaene deres, 60-, 70,- og 80,- tallet, noe som så ut til å falle godt i smak hos publikum.

– Konserten består av mye mimring tilbake i tiden, og kan være ganske pop-aktig, påpeker Huuse.