ÅS: Jærbuene er ute med "Sirene", hele fire år etter "Søvnløs". Grunnen er enkel; gitarist og sjefsbanker Terje Winterstø Rothing har gjort tre strake konseptplater og et imponerende antall turnéer med Kaizers Orchestra i mellomtiden.

Hovedgesjeft

Men med Kaizers på hylla, kan Winterstø konsentrere seg om å være hovedperson i det hardtslående Skambankt. Og det holder i lange baner til en hovedgesjeft.

Skambankt er nemlig hardrock og punk som passer utmerket til et studentersamfunn. Sjelden har et band vært så skreddersydd for Festsalen i Ås, og det er vel også derfor de har spilt der tre ganger nå.

Solid "Sirene"

Det nye albumet er solid fra start til mål. Derfor er det en fryd å få "Anonyme hatere", "Som en sirene" og singelen "Voodoo" midt i trynet.

Når de i tillegg serverer gammelt skyts foran et publikum som har vært med hele veien kunne vi konstatere at "Me sa nei!", "Malin", "Mantra" og avslutningen "Eliksir" også lagde full furore foran scenen.

Og der publikummet i Ås fikk kritikk sist (på Highasakite) for å ikke klare å holde kjeft, var de akkurat der de skal være under rockekonserten onsdag. Høylytte, energiske og klare for fest.

Ingen B-vare

Det er fort gjort at når et medlem fra et stort band starter et annet prosjekt, så blir det et sideprosjekt som blir stemplet som "B-vare".

Skambankt er langt i fra det, noe de har bevist med fem strake plater av høy kvalitet. Dette er musikk det er verdt å slenge seg i veggen til, og materialet er som skapt for scenen.

Med buldrende høy lyd,  et energinivå på topp og et tight og sultent band ble det dermed en praktkveld i Ås. Noen ganger er det rett og slett verdt å dra på seg litt øresus.