Groovy julestemning fra Ski Storband

Biørn Barlo (t.h.) var glad for å dele scene med Majken Christiansen i Rådhusteatret igjen.

Biørn Barlo (t.h.) var glad for å dele scene med Majken Christiansen i Rådhusteatret igjen. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Snøen lar vente på seg, men Ski Storband fikk publikum i julestemning på groovy vis i Rådhusteatret lørdag.

DEL

SKI: Hjemme i stuene til folk var det både finale i "Skal vi danse" samtidig som nostalgikerne fikk med seg enda en runde med "Fleksnes" på statskanalen.

- Det er sterke saker å stå i mot, sa storbandets musikalske leder Biørn Barlo foran publikummet på snaut 100 i Skis storstue.

Se bilder fra konserten i Rådhusteatret her

Julesvisker og dansk dynamitt

Men Ski Storband lot seg ikke knekke av en glissen sal i Ski, for spillegleden og ikke minst evnen til å utføre den er den samme. Nemlig stor.

Storbandet disket opp med en groovy "White christmas" før de lot solistene skinne i "Lullaby of the leaves" der Thorstein Granly (saksofon), Geir Hauger (trompet), Kristian Johannessen (trompet) og Vegard Hammer (tangenter) kunne sine saker.

Det samme kan trygt sies om Rune Bryns innsats i den funky "Slo-funk" og ellers gitarist Fredrik Karwowskis mange innslag.

Underholdende solister

Ski Storband har både kollektivet og individualistene til å gjøre det til jazzvokalist Majken Christiansens favorittstorband. Og gjennom en årrekke har den danske jazzsangerinnen samarbeidet med storbandet fra Ski, både i Norge og ellers.

Hun har også gjort over 500 konserter med konsertens andre solist, trompeter Hildegunn Øiseth. Og sammen underholdt de helt ut til ytterpunktene lørdag, med de nærmest hypnotiserende "Nattjoik" og "Wallgame" til de mer humørfylte "Girl Talk" og "Jeg er havren".

Ski Storbands førjulskonsert ble en underholdende stund med nok humor nok til å ta igjen "Fleksnes" en annen gang og nok dansbar og funky musikk til å fullstendig glemme "Skal vi danse". 

Og én måned før lillejulaften kom vi sånn passe i julestemning også, selv om det fremdeles bare var rim på bakken da vi gikk ut igjen.

Artikkeltags