Frisk og svett 100-årsfeiring

Ivrige: Det går unna på treningen i gymsalen på Tårnåsen skole mandagskveldene. Instruktør Grete Feragen leder an. FOTO: STIG PERSSON

Ivrige: Det går unna på treningen i gymsalen på Tårnåsen skole mandagskveldene. Instruktør Grete Feragen leder an. FOTO: STIG PERSSON

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Friskis & Svettis Oppegård har tallet 100 i sentrum i jubileumsåret.

DEL

TÅRNÅSEN: Idrettslaget har flere kampanjer og konkurranser rettet mot tallet 100 nå i 2015, selveste jubileumsåret for kommunen.

SE VIDEO: Friskis & Svettis i hundre


Blant annet har foreningen delt ut 100 invitasjoner til ikke-medlemmer som kan prøve treningene en hel måned gratis.
– Jeg har lenge tenkt jeg skulle begynne å trene igjen. Jeg jobber sammen med en som er vert i Friskis & Svettis og fikk ett av disse gavekortene. Da hadde jeg ingen dårlig unnskyldning for å la være å trene. Det er gøy! sier Jeanette Paulsen fra Tårnåsen.

Ikke så avansert

Hun var en av de ivrige mosjonistene som hadde time i gymsalen på Tårnåsen skole mandag kveld.
– I motsetning til en del andre treningsformer så er det ikke vanskelig. Du skal kunne gå på en Friskis-trening hvor som helst i Norge eller Sverige og være med med én gang. Det er enkle øvelser. Gode sko er lurt, ellers sti. Dette er enkel og funksjonell trening med enkle bevegelser alle kan være med på. Vi legger ikke opp til at det skal være så avansert. Du skal få trent de store muskelgruppene, balanse og koordinasjon, sier instruktør Grete Feragen.

«100» i fokus

Tanken er å premiere en mosjonist som klarer å trene 100 timer frem til 31. desember.
– Det er mange som tar denne utfordringen, og vi ser at aktiviteten øker. Vinneren bli trukket blant alle som kommer i mål. Premien er et år gratis trening med oss. Andre- og tredjepremiene er 100 dager gratis trening, opplyser daglig leder Stefanie Rehn.
Foreningen premierer også en mosjonist som rekker å sykle 10x 100 km fram til 13. juni. Mosjonistene kan velge om de vil sykle til Mo i Rana eller til Berlin. Her er det premier som i den andre konkurransen.
– Vi skal prøve å få til en trening med minst 100 mosjonister, og skal melde minst 100 mosjonister på «Sykle til jobben»-aksjonen. Friskis & Svettis Oppegård bidrar med dette til masse aktivitet i kommunen og motiverer både medlemmer og ikke medlemmer til en aktiv og bedre livstil, forklarer Stefanie Rehn.

Artikkeltags