– Vi vokser for hvert år, neste år må vi kanskje ha boder utover på jordene for å få plass til alle, ler Jorunn Henriksen mens uteplassen på Folkvang kryr av fornlyde mennesker og parkeringsvaktene har sitt svare strev med å få plass til alle de tilreisende, så mange tror jeg ikke har det har vært her før!

FROGN: Det er tiende året Frogn Bygdekvinnelag arrangerer marked på Folkvang. Der selges produkter og kortreist mat fra hele Frogn. – Målsettingen vår var å vise at man ikke behøver reise langt for å kjøpe kortreist. Vi produserer mye i distriktet, og dette ønsker vi å opplyse folk om, forteller Henriksen.

– Jeg får så mange telefoner på forhånd fra folk som vil forsikre seg om at de har bodplass og fra de som vil høre om det blir marked i år også. Siden vi i år har ti-års jubileum har vi år invitert utstillere fra Nesodden, Ås og Vestby. Vi ser at dette har blitt til den trivelige møteplassen vi ønsket oss når vi startet opp.

SE BILDER HER

Les mer om Folkvang: Kort om: Folkvang

Lokal mat - lokal kunst

Markedet på Folkvang: Friske, Frodige, Fantasifulle Frogn, samler mange lokale matprodusenter. Til salgs i bodene finner vi masse grønnsaker, frukt, bær, sjokolade, bakevarer og honning, for å nevne noe. Innendørs serveres det fårikål, og der har de lokale kunstnerne satt opp sine salgsutstillinger. Samt en felemaker og en knivmaker og flere til.

For store og små

– Vi har rom for alle og har stor takhøyde, forteller Jorunn mens hun samtidig hilser på gamle kjente som kommer forbi og skryter av arrangementet, at vi har noe som passer for alles lommebok er også viktig. Som du ser så er det også stor aktivitet ute på jordet, der barna får skyte med pil og bue, ri på hest, sitte på i hengeren bak traktoren og klappe på dyra som er.

TILBAKE TIL BADEBYEN.NO