Årets operaoppsetning på Oscarsborg har vært preget av god opera, mye humor og med unntak av en kveld har værgudene også vært på publikums side.

FROGN: Det er fortsatt noen billetter igjen til kveldens forestilling for de som fortsatt ikke har fått med seg den humoristiske forestillingen Elskovsdrikken.

Tilbakemeldingene fra publikum er umiddelbar under hele forestillingen. Solister, kor og orkester høster mye latter og tilbakemeldinger i form av klapping. – Blott til lyst, en opera til å bli i godt humør av, sa operasjef Anne Felberg i Oscarsborgoperaen om Elskovsdrikken før premieren.

Operasanger reiser fra Berlin for vill flørt på Borgen

Elskovsdrikken minner ikke mye om den klassiske operaoppsetingen med død og dramatisk kjærlighet. Geatano Donizetti (1749-1848) kom fra en familie uten noen særlige musikalske preferanser. Hans far jobbet som vaktmester for en pantelåner. Men, som student under den tyske komponisten Simon Mayr endte han etter hvert opp som en av de store italienske komponister.

Elskovsdrikken er en av Donizetti’s mest spilte stykker. Dette melodramaet var den mest spilte opera i Italia mellom 1832 og 1848. Arien Una Furtiva Lagrima, er den eneste som på Oscarsborg synges på orginalspråket, ellers er alt oversatt til norsk. Una Furtiva Lagrima er også brukt i en rekke filmer (Match Point, Woody Allen. It’s all about Love med Joaquin Phoenix. The Killer Inside Me, Michael Winterbottom).

TILBAKE TIL BADEBYEN.NO