Gå til sidens hovedinnhold

Suksess for ”sunn” festival

Artikkelen er over 7 år gammel

I hele helgen har et solbadet Drøbak vært fylt av glade barn. Bak arrangementet ”Barnedager i Drøbak” står kulturkontoret, som i år har lagt seg på en ”sunnere” linje enn før.

FROGN: Hoppeslott og sukkerspinn var byttet ut med stylter og sjonglering. En veldig positiv vending skal man tolke deltagelsen fra de mange hundre som har deltatt på bryggefiske, konserter, teater og kunstverksted.

SE BILDER HER

Lørdag var det ”Fiskens dag” og det ble arrangert uoffisielt NM i bryggefiske for barn. På biblioteket kunne man også ”fiske” etter bøker. Søndag var Badeparken fylt opp av barn, voksne og besteforeldre. Der fikk de grille pinnebrød og mais. De ble delt ut knaskerøtter til de besøkende. Mange prøvde seg på sjonglering og mangt et par fikk for første gang prøve seg med stylter på beina. Og midt blant dem alle så gikk det en svært populær klovn som blåste ballongdyr, arrangerte sekkeløp og allsang.

Kunst og klovn

Kunstverkstedet, der en billedhugger lot barna få prøve seg med hammer og meisel var også veldig populært. Langs bordene der det  var satt ut leire som barna fikk lage egne kunstverk var det konstant en mengde unge kunstnere som fikk prøve seg. Der stod Mette Dybwad Torstensen, redaktør i magasinet KUNST. – Jeg har en forkjærlighet for å formidle kunst til barn, forteller hun mens det hun etterfyller leire på bordene. – Kunst workshop for barn er et prosjekt jeg har hatt en god stund. På denne måten blir dette en festival på barnas premisser. Der de selv bestemmer hva de skal lage. Vi hadde med 40 kilo leire, og et stort lass med tre klosser som barna dekorerer og som senere skal settes sammen og plasseres på rådhuset.

– Positivt

Blant de mange som var innom, så fant vi også en svært blid ordfører som også hadde mye godt å si om festivalen. – Å se barn prøve seg på stylter og gå på line er veldig gøy, smilte ordfører Thore Vestby. Det er bare å håpe at festivalen holder seg i dette sporet, der man kan bruke hodet og få servert sunn snacks. Veldig positivt.

En annen som også var fornøyd med helgen var kultursjef Pål Mørk. – Jeg vet ikke hvor mange hundre som har vært innom, men såpass at vi klart kan betegne det som en suksess.

TILBAKE TIL BADEBYEN.NO