Borte bra, men hjemme best for familien Grevstad

TRAVELT: Med mange barnefamilier i gata blir det ofte full fart fra morgen til kveld. Martrin Grevstad sammen med Henrik Grevstad (2), Live Grevstad (4), Elinor Holmquist (6) og Jonah Homquist (3).

TRAVELT: Med mange barnefamilier i gata blir det ofte full fart fra morgen til kveld. Martrin Grevstad sammen med Henrik Grevstad (2), Live Grevstad (4), Elinor Holmquist (6) og Jonah Homquist (3).

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Når været er bra er synes vi Breivoll er bedre enn stranden i «Syden», sier trebarnsfar Martin Grevstad.

DEL

ÅS: I år har han og familien prøvd både utenlandstur og hjemmeferie. De konkluderer med at det er deiligst å være i Norge. Det er de ikke alene om.

Ifølge en undersøkelse utført av TNS Gallup for NHO reiseliv sier 68 prosent at de spurte at de skal tilbringe ferien i Norge, en markant økning fra 49 prosent året før.

– Syden frister med stabilt fint vær, ikke fordi det er så fryktelig mye spennende å gjøre der. Vi har ikke råd til utenlandsferie hvert år, men det synes jeg ikke er noe tap. Det er letter å finne roen hjemme enn på reise.

I samme gate som familien Grevstad bor det flere småbarnsfamilier, så de tre barna i huset har mange venner like ved og det er ofte lek utendørs hele dagen.

Bruker naturen

Knut Aandal i Akershus Reiselivsråd forteller at folk som er hjemme i ferien er flinke til å benytte seg av forskjellige kulturtilbud og naturen.

– Vi er flinkere til å bruke nærområdene våre om sommeren. Langs Oslofjorden er det mange flotte muligheter for fiske og bading. På kultursiden skjer det også mye, med konserter og sommerteater flere steder i regionen.

Selv om Follo ikke har en like storslått natur som på Vestlandet, forteller Aandal at for mange utenlandske turister er vårt kuperte terreng spennende nok.

– Kommer du fra en by i Nederland kan en fottur over skogkledde åser være både eksotisk og slitsomt.

Med base hjemme på Solberg i Ås fyller familien Grevstad feriedagene med aktiviteter. Hvis været tillater blir det turer i skogen eller til badeplassene på Breivoll. Blir det regn prøver de bowling i Ski. I tillegg blir det mange besøk til familie og venner.

– Vi har også sesongkort på Tusenfryd, så det blir jo noen turer dit. Akvitetstilbudet i Follo har blitt bedre og bedre.

Sjekk "Hva skjer" i Follo

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken