OSCARSBORG: – Det er elever og lærere fra kulturskolene i Follo og Østfold som setter hverandre stevne på Oscarsborg denne søndagen, sier Elisabeth Olhans. Hun er prosjektleder for Dextra-programmet for strykere i Follo-regionen.

Konserter på tre scener

– Dette er første gang vi legger opp til en musikalsk festdag for unge musikere og publikum på Oscarsborg. Over 200 kulturskoleever vil delta i de forskjellige konsertene, foruten Østfold Symfoniorkester, som består av voksne, sier Olhans.

Det er lagt opp til konserter fra tre forskjellige arenaer: utescenen i Borggården, Ordresalen i Borgen og Auditoriet. Herfra vil det lyde musikk i fire samfulle timer med et variert program med strykere, trekkspillere og gitarensemble.

Stort symfoniorkester

Festdagen åpner på utescenen med en trommeslått ved elever fra Ås kulturskole. På samme scene spiller Follo ungdomssymfoniorkester og Østfold ungdomsorkester med Niklas Djurle som dirigent.

Begge orkestrene forenes med Østfold symfoniorkester i Rosamundeoverturen. Programmet på utescenen avsluttes med dansere fra Kulturskolen i Ås under ledelse av Gro Malones.
I Ordresalen blir det tutti-fruttiorkester, innslag fra strykeseminaret.

Frognstrykerne

I auditoriet trår Trombonetrioen Rune Sundbø, Bror Kristian Tandberg og Kristian Kronborg til.
Her blir gitarelevene ledet av Reidar Edvardsen, mens Stian Ase har hånd om trekkspillelevene.
Frognstrykerne med Hilde Gunn Aasen, Pauline Skoglund Voss og Alexandra Reierth har også konsert i auditoriet. Siste konsert her er med strykere og sangsolisten Emelie Hollow.