Hallelujazz med amerikansk vri

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

SKI: En fusjon av New Orleans og Sunnmøre resulterte i en lun og vakker allehelgensaftenkonsert i Ski Nye Kirke.

Utenfor var det en mørk og kjølig høstkveld, men inne i den fullsatte kirken var det både varmt og stemningsfullt. Selv om allehelgensdagen ofte blir brukt til å minnes døde slektninger og venner, gjorde den livlige jazzmusikken at konserten fikk et lystig preg.

Tricia Boutte som vokste opp i New Orleans i USA fremførte sang som solist flere sanger sammen med Moss Kammerkor. Den erfarne gjengen i Ytre Suløens Jass-ensemble sto for musikken. Det hele ledet av dirigent Kjetil Ertresvåg. Koret startet konserten stående langs veggene i kirkerommet godt grep som forsterket følelsen av nærhet mellom artister og publikum.

Den prisbeløndte skuespilleren Nils Ole Oftebro, kjent fra roller i skuespill, filmer og Tv-serier, leste korte tekster av blant annet Jens Bjørneboe, Stein Mehren og Anders Hovden. De små fortellingene omhandlet om livet, døden og hvordan vi bearbeider sterke følelsesmessige inntrykk. Oftebro leste med innlevelse og presisjon.

Ytre Suløens Jass-Ensemble har spilt New Orleans-jazz  blandet med mer moderne impulser siden oppstarten i Langevåg på Sunnmøre på 1970-tallet. Tricia Boutte er ensemblets vokalist. Som barn i en familie av musikere begynte Boutte å lære å spille forskjellige instrumenter allerede som femåring. Etterhvert spesialiserte hun seg på sang og jazz, og har jobbet med mange kjente artister innen jazz, soul, funk og gospel.

Dirigent Kjetil Ertresvåg arbeider som kantor i Moss kirke og er dirigent for Moss kammerkor, som feiret sitt 30-årsjubileum i 2014.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken