Få tilgang til alt stoffet på ØB.no. Prøv ØB+ i åtte uker for kun 99 kroner.

SKI: I den siste delen av fotokonkurransen er temaet "ta bilder som overrasker". Alt kan være et motiv, så her gjelder det å bruke kreativiteten.

- Du må bruke øynene, fange øyeblikket og være kreativ. Alt vi ser er et fotomotiv, forteller fotograf og general for Norsk Naturfotofestival Magnus Reneflot.

Noen av de beste tipsene for å ta bilder som overrasker, handler om å være nysgjerrig, by litt ekstra på deg selv, være leken og ikke minst bruke observasjoner.

- Det er tanken som trigger oss. Ta det første motivet du ser før du prøver ut forskjellige vinkler, sier Reneflot.

Åpenbare motiver

Denne fotokonkurransen avsluttes med et tema hvor du må vise deg fra den kreative siden. Her er det om å gjøre å ta kule bilder, som ikke viser et åpenbart motiv. La venner og familie prøve å gjette hvor og hva bildene er tatt av.

Om du er usikker på hvordan du skal klare det, så se rundt deg. Ta bilder av hva som helst. Gå nærmere motivene enn du ellers ville gjort.

- Om du tror du er nærme nok et motiv, gå enda nærmere. Man må alltid observere og bruke motivene man har rundt seg, sier Reneflot til ØB.

Bruk fantasien

Bruk gjerne naturens farger og kombiner gjerne is, vann og tåke om du velger å ta bilder ute. En tur ut i hagen din, på parkeringsplassen i et kjøpesenter og innenfor husets fire vegger kan gi de mest utrolige bildene. Bruk fantasien.

- Husk at det er opplevelsen din rundt bildet som er viktig. Det skal i bunn og grunn være gøy å ta bilder, avslutter Reneflot.

For å delta i konkurransen må du legge ut bilde innenfor temaet på Instagram. Husk å hashtagge med #folloliv og #norsknaturfotofestival. Det trekkes én vinner i hvert tema som får bilde sitt utstilt under festivalen, du vil også bli belønnet med flotte premier fra Japan Photo. Det vil også være én hovedvinner som trekkes utifra de seks temavinnerne. Alle vinnerne vil bli kåret av en jury bestående av profesjonelle fotografer. Alle vinnerne vil bli kontaktet.

Vinnerne blir kåret onsdag 02. mars.

Bildeserie

Eksempel på bilder som overrasker