KOLBOTN: Biblioteket arrangerer nemlig en sommerlesing for disse to aldersgruppene.

– Det er et leseprosjekt som skal inspirerer de unge til å ta med seg bøker der de ferdes i sommer. Premiene er armbånd pluss jordbærklistremerke, forteller Hilde Sjølset, barne- og ungdomsbibliotekar ved Oppegård bibliotek.

To måneder

Det er hva du leser mellom 20. juni og 20. august som teller i denne sammenhengen. På et skjema skal de unge notere tittel og sidetall på det de leser eller hører. For du kan også høre på en lydbok hvis en ønsker det,

– I utgangspunktet skal alle elever det gjelder, de som begynner i henholdsvis 5. og 7. klasse til høsten, ha fått informasjon via skolene. Skulle det være noen som mener at de ikke har fått denne informasjonen, så kan de ta kontakt med oss, sier Sjølset.

300 til 1500 sider

Etter de første 300 sidene får barna bibliotekets leserarmbånd. Videre får de jordbærklistremerke hver gang de har lest 500 sider. Ved 1500 leste sider får de et nytt armbånd.

– I utgangspunkt er det ingen påmelding. Det er bare å starte med lesingen og notere på skjemaet. Imidlertid må de komme innom biblioteket for å få armbåndene og klistremerkene. Og så er det viktig å påpeke at de som skal være med på avslutningsfesten, må gi oss beskjed om dette, sier barne- og ungdomsbibliotekaren.

Den nevnte avslutningen blir et ettermiddagsarrangement som går av stabelen 5. september.

– Hit kommer forfatteren Nina E. Grøntvedt, som har skrevet bøker for denne aldersgruppen. Hun vil fortelle om bøkene sine mens sommerleserne spiser jordbær og is, sier Sjølset.

Hun kan fortelle at de har hatt et lignende opplegg for et par år siden, men at dette der første gang at de markedsfører det så bredt.

– Vi håper å nå så mange som mulig av de elevene i Oppegård kommune som skal begynne i 5. og 7. klasse til høsten. Selvsagt er håpet at de unge ikke skal glemme lesingen i sommer. Det fine med en bok er jo at du kan ha den med deg, og selvsagt bruke den, hvor du enn er. På stranden, hjemme på terrassen eller om du skal på hytta i sommer, sier bibliotekaren.

Og det kan lønne seg å lese ekstra mange sider, for det ryktes om ekstrapremier!