Flerstemt og stemningsfullt

TRADISJON: Marian Aas Hansen, Tor Endresen, Elisabeth Andreassen og Rune Larsen med julekonsert i Ski nye kirke.

TRADISJON: Marian Aas Hansen, Tor Endresen, Elisabeth Andreassen og Rune Larsen med julekonsert i Ski nye kirke.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Ta fire flotte vokalister, gamle julesanger og noen nye og miks dem sammen. Det ble en julekonsert publikum i Ski nye kirke så ut til å sette pris på.

DEL

SKI: Marian Aas Hansen på hjemmebane, sammen med Elisabeth Andreassen, Tor Endresen og Rune Larsen. Det er fire dyktige sangere med stemmer som kler hverandre, utfyller hverandre og smelter sammen til noe som behager øret.

Dette er en julekonsert – eller strengt tatt en førjulskonsert, det er ennå tre uker til den store kvelden – som serverer en fullsatt Ski nye kirke alt fra klassikere som «Stille natt, hellige natt» til den mer ukjente Marias vuggevise med Elisabeth Andreassen som solist.

For de fire sangerne står også fjellstøtt på egne bein, og når samme svensk-norske Andreassen drar til på Gabriellas song, starter applausen før hun er ferdig med å synge.
Den samme mottagelsen får Tor Endresen når han trår til en engelsk versjon av «O store gud» før han bytter til norsk og bergensk.

Og innimellom Rune Larsens dempede stemme som minner oss på hvilken høytid som nærmer seg og at ikke alle har det bra på denne jorden.

– Julen er samværet med familie og gode venner, julen er en messe i St. Peterskirken, julen er Disney og Mikke på tv. Og julen er en fødsel som forandret verden, en jul som begynner i Betlehem og slutter i Jerusalem.

Det er heller ikke alle som opplever julefred.

– Det mest fortvilende, synes jeg, er at de tre religionene med samme stamfar, Abraham, kriger mot hverandre i religionens navn, slår Rune Larsen fast.

Da de fire julesangerne inviterer publikum med på allsang, er de fleste ikke vanskelige å be. Folk synger med på refrenget til En stjerne skinner i natt, Deilig er den himmelblå og Et barn er født i Betlehem og vil gjerne bidra.

Når Rune Larsen har lest juleevangeliet og Tor Endresen sunget «O helga natt» til de store høyder, avsluttes julekonserten med at alle reiser seg og synger Deilig er jorden så kirkerommet fylles av godlyd. Etter halvannen time i godt musikalsk selskap i Ski nye kirke vandrer vi ut i mørket, til julegaver som skal kjøpes, hus som skal gjøres rent til jul, mat som skal lages og ting som skal gjøres før det er for sent.

Det er nettopp da det gjør ekstra godt å ha fått en liten pause i julestria, med musikk av godt, gammeldags merke på en vanlig hverdag.

Artikkeltags