Gå til sidens hovedinnhold

Follo-lagene hevdet seg bra

Artikkelen er over 9 år gammel

I Sarpsborg konkurrerte lag fra Bjørlien skole i Vestby og Nordby skole i Ås mot en rekke lag fra Østfold. To lag fra Hellerasten skole og et vennelag fra Drøbak møtte andre Akershus-konkurrenter til turnering i Kunnskapsbyen Lillestrøm.

AKERSHUS: I First Lego League-konkurransen for barn og unge blir lagene utfordret innen forskning, teknologi og profilering. Den største utfordringen ligger i å designe og programmere en robot, som utfører gitte oppdrag.

I årets oppgave Senior Solutions skulle deltakerne finne løsninger for hvordan de kan bedre egen og andres alderdom. Robotene får da jobben med f. eks. å hente medisiner.

Drøbak-vennelaget GeekinAround kom til semifinalen i robotkjøring. Laget ble nominert til hele tre priser, og vant delkonkurransen som gjaldt profilering. 

Hellerasten skole stilte med to lag. LITAGO-laget ble nominert til teknologiprisen, men nådde ikke helt opp.

Flott innsats

I delkonkurransen i Sarpsborg gjorde TWIST-laget, Bjørlien skole i Vestby, svært god innsats. Laget  tok 2. plass i profileringskonkurransen, og en flott 4. plass i robotkjøring. Lagene fra Nordbytun skole i Ås gjorde det også bra i robotkjøring. Laget Geeks of Norway kan notere seg for 11. plass. Laget Technobosses endte på 17. plass.

– Vi lærte mye, som ikke minst blir nyttig når vi deltar neste år, sier naturfaglærer Vibeke Skagemo til ØB.