Julegospel i Kolben

Gospelkoret Gregos med barnegospelkoret Lotus og Schow trio holder julekonsert i Kolben. ALLE FOTO: KRISTINE PINANEZ

Gospelkoret Gregos med barnegospelkoret Lotus og Schow trio holder julekonsert i Kolben. ALLE FOTO: KRISTINE PINANEZ

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

KOLBOTN: Midt under forestillingen fikk konferansier Sissel Jacobsen publikum til å synge: "jeg gikk meg over sjø og land". Latterbrøl og trampende føtter hørtes i hele lokalet fra publikum da Gregos sang julegospel med barnegospelkoret Lotus og Vegar Schow trio i Kolben søndag 22. desember.

Innover i kolben mot dørene til sal en trekker publikum seg inn gjennom dørene med billettene strakt ut mot dørvaktene. Salen fylles nesten helt opp, bare noen få seter er ledige. Fremst på scenen sitter det barn på gulvet og Gregos står som en halvsirkel ved siden av en hvit skjerm. På venstreside er det fire menn med fire forskjellige instrumenter. Et stort svart flygel, et par trommer med symbaler, en stor cello og en saksofon i gyllen farge.

- Velkommen til Gregos julekonsert!

Kvelden startet med det instrumentale og en nydelig solo av Hanne Mortensen Lie. Barna fra barnegospelkoret Lotus satt stille og ventet, så kommer konferansier Sissel Jacobsen frem på scenen og publikum applauderer. Kveldens show skal til å begynne. Hun ønsker publikum velkommen og påminner oss tradisjonene og budskapet julen bringer.

Musikken som spilles er instrumental, og innimellom blir den avbrutt av melodiøse religiøse toner fra Gregos koret. Etter noen få sekunders pause blir vi overrasket med " Kling no' klokka", før det igjen bærer over til dempede toner.

Lotus reiser seg fra gulvet og publikum roser barna med både føtter og hender etter sangene som blir sunget inne i kulturhuset.

- Reis dere opp!

Av konferansieren blir vi påminnet om at julen er barnas høytid. Plutselig ber hun hele salen om å reise seg. Publikums hoder snur seg til sidene undrene før de reiser seg og synger: "jeg gikk meg over sjø og land..." De tramper i gulvet, bukker og klapper med hendene før Sissel Jacobsen lar oss sette oss ned igjen for å bli underholdt med Schhow trio og gospelkoret Gregos.

- Det var gøy, jeg koste meg. Likte det instrumentale, saksofonen det fikk meg i julestemning, forteller Linn Kristine Lønnerød (26) fra Kolbotn i trappene ned mot utgangen fra sal en.

På første rad satt Dorotheè Kolberg (32) fra Svartskog, hennes datter, Cornelia, på 10 år sang i barnegospelkoret Lotus.

- Det var lotus som var kveldens høydepunkt, smiler hun leende.

- Det instrumentale var veldig bra, det var litt uvant, forteller hun.

Cornelia står ved siden av sin mor og smiler.

- Det beste var å synge, sier hun.

Ragnhild Samuelsen (80) fra Kolbotn syns det var fint og spesielt da hennes sønn, Hans Jacob Samuelsen, sang solo på den nest siste sangen.

- Helt fantastisk!

Artikkeltags