Julenatt i Greverud kirke

Solist Elin Rosseland synger "Merry Christmas to you" mens Kolbotn Konsertorkester spiller melodiøs instrumental musikk. ALLE FOTO: KRISTINE M. PINANEZ

Solist Elin Rosseland synger "Merry Christmas to you" mens Kolbotn Konsertorkester spiller melodiøs instrumental musikk. ALLE FOTO: KRISTINE M. PINANEZ

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

GREVERUD: Natten før kvelden ble det arrangert konsert i Greverud kirke. Kolbotn Konsertorkester (KoKo) spilte stemningsfull julemusikk med solist Elin Rosseland. Konserten bød på vakker julemusikk, dirigert av Maria Molund. 

Publikum applauderer, Elin Rosseland har nettopp avsluttet sangen: "Merry Christmas to you". Publikum blir fort rolige, og ventende. Inne i Greverud kirke er det mørkt og trangt, duften av pepperkaker og varm gløgg gir en følelse av jul.

Jazzende snø og melodiøse toner

Det instrumentale spiller dype jazzendetoner som brytes av små klinkende lyder, tonene minner oss om hvit snø. Musikken som spilles heter Sne og er komponert av Frode Thingnæs. 

- Det er ikke så veldig mye snø ute i dag.... Forteller dirigent Maria Molund til publikum og presenterer sangene som kommer, før hun fortsetter: 

- Vi skal fortsette i jazzsangen... I jazz-sjangeren. Molund ar publikum humre litt, stemningen som blir skapt gir oss en deilig følelse av godhet. 

Solisten har en fløyelsmyk stemme som bærer det instrumentale og omvendt. Inne i kirken løfter stemningen seg og gir antydninger til gåsehud-musikk. Det musikalske bærer tydelige preg av tittelen på konserten - Julenatt. Da tonene beveger seg i dype og lyse trinn. Fløtene, saksofonene og trombonene gir en melodiøs farvefull følelse. 

Publikum reiser seg, tradisjonen tro, til den kjente og kjære julesangen: "Deilig er jorden". 

- En habil vokalist

Svein Ole Åstebøl reiser seg fra setet, han tar tak i en sort paraply fra stolen han satt på ved orgelet inne i Greverud kirke. 

- Jeg kom for vokalbiten, sier Svein Ole smilende.

- Elin Rosseland er en habil vokalist. Det er første gangen jeg hører henne, men jeg var nysgjerrig på denne konserten og hadde hørt om henne, forteller han smilende. 

- Jeg kom for å få julestemning, smiler Marianne Elton mens hun smyger seg igjennom folk i veien mot utgangen. 

- Det instrumentale var veldig bra, legger hun til. 

- Magisk!

Dirigent Maria Molund går nedover gangen inne i kirken og nikker smilende mot publikum som gir henne ros. 

- Den konserten er magisk hvert år. Tenk at så mange kom klokken elleve om kvelden lille julaften, hun smiler. 

I publikum står Torild Gustavsen og prater med sin datter Linn Therese Gustavsen om konserten som var over, for bare et halvt minutt siden. 

- Det var en nydelig konsert, sier Torild

- Like bra som de andre årene, men i år var de bedre. Hun nye dirigenten er flink, forteller Linn Therese. 

- Ja, det var mykt og behagelig, svarer Torild smilende og legger til at hun kom helt fra Spania for å høre sin sønn spille trombonen. 

Artikkeltags