NM-sølv til Sofiemyr skolekorps

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

OPPEGÅRD/LARVIK: Sofiemyr skolekorps tok i helgen 2. plass i NM for skolekorps. Norgesmesterskapet foregikk i Bølgen kulturhus i Larvik.


En flott innsats førte til at Sofiemyr skolekorps igjen gikk nesten til topps i norgesmesterskapet.  Korps fra hele Norge deltok i mesterskapet.

Det var seks skolekorps som konkurrerte i 1. divisjon for skolekorps janitsjar. Under ledelse av dirigent Idar Torskangerpoll tok Sofiemyr 2. plass med 93 poeng av 100 oppnåelige.

Sofiemyr skolekorps fikk hardere konkurranse i år. Sofiemyr har vunnet NM de 5 siste årene, men i år var nivået jevnere enn på lenge.
Vinneren ble Ulriken Janitsjar fra Bergen som fikk 94 poeng. Foruten Sofiemyr og Ulriken var de andre korpsene i 1. divisjon Eidanger pike og guttekorps fra Telemark som kom på 3. plass med 91 poeng, på delt 4. plass Madlamark skolekorps fra Stavanger og Strusshamn skoles musikklag fra Hordaland med 89 poeng og på 6. plass Lørenskog skolekorps fra Akershus med 88 poeng.
Korpset spilte 3 satser fra et verk skrevet av den amerikanske komponisten Stephen Mellio som heter Stormworks. Stykket består egentlig av totalt 24 satser og Sofiemyr spilte de 3 første satsene fra dette verket. Stormworks handler om "det å leve - det å være i en storm".

Bak suksessen står det foruten dirigent Idar Torskangerpoll og alle musikantene, mange dyktige folk. Både styret og foreldre har jobbet for denne suksessen, men uten hovedkorpsleder Sigrun Adolfsen og hennes team ville ikke musikantene vært i stand til å yte på dette høye nivået. De legger til rette alt på øvelsene slik at dirigent og musikanter kan konsentrere seg om sine musikalske oppgaver.

Etter bragden i Larvik går nå turen til Danmark hvor korpset foruten å spille konserter også skal benytte anledningen til ikke minst å dyrke det sosiale livet i korpset, og hvile ut etter en hektisk sesong med gode resultater.
 

Artikkeltags