Gå til sidens hovedinnhold

Kolbotn Konsertorkester til topps i NM for janitsjarkorps

Artikkelen er over 8 år gammel

TRONDHEIM/SKI: Kolbotn Konsertorkester gikk til topps i helgens Norgesmesterskap for janitsjarkorps i Trondheim, der 4.500 musikanter, fordelt på 107 amatørkorps i åtte divisjoner, var samlet.

Med 97 av 100 oppnåelige poeng, vant Kolbotn Konsertorkester (Koko) 1. divisjon. Dermed rykker korpset opp igjen i Elitedivisjonen.

Leder Trond Erikson kan fortelle om stor jubel etter helgens innsats. Ikke minst er han fornøyd med den høye poengsummen korpset under ledelse av dirigent Rune Halvorsen spilte seg til.

– Vi er blitt et forbasket bra korps, sier en blid leder.

Musikkstykkene var valgt for å vise Kokos bredde og kapasitet. De tildelte 25 minuttene ble fylt av Rolf Wallins «Changes», et krevende, modernistisk musikkstykke, og «William Bird Suite», renessansemusikk med røtter i 1500-tallet.

Konkurransen blant amatørkorps har ifølge Erikson blitt steinhard, Mens det for få år tilbake var 10 – 12 svært gode amatørkorps i Norge, er det nå oppe i 20. Nivået vises blant annet på at syv av 13 korps i 1. divisjon fikk over 90 av 100 mulige poeng.

Fire korps fra Follo var med på årets NM for janitsjarkorps. Foruten Koko, deltok Ås og Vestby musikkorps sammen med Moss og omegn Janitsjar, Oppegård Janitsjar og Drøbak musikkorps.

Ås og Vestby musikkorps/Moss og omegn Janitsjar tok 6. plass i 4. divisjon med 89 poeng. Oppegård Janitsjar kom på 3. plass i 5. divisjon med 94 av 100 mulige poeng og Drøbak musikkorps kom på 13. plass i 6. divisjon med 84 poeng.