SKI: Wii-kontroller, iPader og tromming på keyboard fylte Rådhusteateret og ga latter og fascinasjon søndag ettermiddag. De to "trommonautene" Peter Baden og Wetle Holte tok den stappfulle salen med på en utrolig romfartsreise.

Med over 100 solgte billetter og barnesmil så langt man kunne se, var ikke kulturhusleder Håvard Refsdal i tvil om at forestillingen "Rytmer fra verdensrommet" ble en suksess.

- Det er veldig gøy med et så stort oppmøte. Det har gått over mine forventinger, forteller han.

Henviste seg til publikum

Plottet i showet var at det var publikum som skulle redde verden fra en stormende asteroide ved hjelp av spillkontroller.

- Dette er ting som barna kjenner igjen fra hjemmet, forklarer Peter Baden.

Han beskriver showet som «10x10 meter med stjernehimmel, og et barn som styrer det hele». Det var god stemning da de to "trommonautene" fikk publikum til å engasjere seg ved å klappe, danse og styre lysene på scenen. Ved hjelp av en wii-kontroll fikk barna også lage lydeffekter.

- Dette er forestillingen jeg aldri fikk se som liten, smiler Baden engasjert.

 

Spilles på Det Norske Teatret i november

Det hele startet da det først var en forestilling på Rikskonsertene et par år tilbake.

- Det var en barndomsdrøm for meg. Jeg vil at det skal bli stort, forteller Baden.

Hans visjon er å samle konserter, film og teater i en stor forestilling.
- Vi turnerer for Den Kulturelle Skolesekken, og spiller konserter i kulturhus over hele landet. Og nå har vi fått støtte fra Kulturrådet til å lage verdens første teaterforestilling med egen App! Dette blir stort og en ny form for teater, forteller Bade, som har skrevet manus og musikken til forestillingen. 

Fra den 16. november og frem til jul skal forestillingen bli til et teater, og skal fremføres på Det norske teater i Oslo.