Gå til sidens hovedinnhold

Stor inspirator holder foredrag på Ski kino

Artikkelen er over 5 år gammel

SKI: Torsdag klokken 19.00 skal lege, forfatter og seksbarnsmor Berit Nordstrand inspirere Follo-folk.

Kostholdseksperten hadde et tilsvarende foredrag i Festiviteten på Mysen mandag kveld, og hun besøkte Askim for fulle hus i fjor.

– Hun er utrolig flink til å formidle. Vi har noen billetter i vår klinikk, noen i klinikken på Hobøl og så selges det på Billettservice, sier kiropraktor Hilde Marit Hagen Søyland i Eureka Ski kiropraktorklinikk.

– Man bør ikke vente for lenge heller, for det kommer til å bli fullt, tror kiropraktor Eilif Harloff fra Eureka i Hobøl.

Enkle kostholdsgrep

Berit Nordstrand er overlege, kognitiv terapeut, kostholdsekspert og mor til seks barn i alderen 8-23 år. Små, enkle kostholdsgrep kan gi deg en mer lystbetont hverdag og bedre livskvalitet. Hun har utgitt bestselgere som «12 uker til en smalere midje», barneboken «Sukkerkok i hodet» og «En ny start».

Sistnevnte er en 12 ukers plan for å endre kostholdet og komme i form. I mai lanserte hun «Verdens beste familiekokebok», sammen med Kjartan Skjelde, kjendiskokk og dommer i MasterChef på TV3.

– Dette blir kanonbra! sier Ola Hagen Søyland.

Smittsomt engasjement

Berit Nordstrand er kjent for sitt smittsomme engasjement og vinnende vesen. Hun formidler aktuell forskning innenfor mat og helse på en måte de fleste kan relatere seg til, og ønsker å motivere til smartere matvalg i hverdagen.

– For dem som ønsker å gå litt mer i dybden i det hun snakker om, starter vi et Ny start-kurs 18. november. Det går ut på å endre livsstil for å nå ønsket mål. Enten det er for å få bort smerter og bli kvitt betennelser i kroppen, redusere vekt, bukfett eller for å få mer energi, drivkraft og overskudd i hverdagen. Dette er en metode hvor man trinn for trinn lærer enkle byttetriks i matveien til råvarer som bygger helse, sier Hilde Marit Hagen Søyland.

Helsesjekk hos både Eureka og fastlegen før og etter kurset hører med.

Helsebringende sideeffekter

Redusert vekt og mengde bukfett vil være en helsebringende sideeffekt, og man vil få mer utbytte av aktiviteten eller treningen man gjør.

- Dette er ikke et program som sikter seg inn mot dietter eller vanskelig kosthold, men noe hele familien kan nyte. Samtidig motiverer vi til økt aktivitet og riktig trening for hver enkelt. Gradvis endret kosthold, økt aktivitet, individuell oppfølging, inspirasjon og nytelse vil hjelpe deltakerne til å nå sine mål, sier Hilde Marit Hagen Søyland.

Kurset går over 12 uker med inspirerende, foredrag, dialog og personlig oppfølging av sertifiserte terapeuter.

Kommentarer til denne saken