Bandet Vom slipper «Takk for maten den var god, her er plate nummer 2»

NYTT ALBUM PÅ MENYEN: Vom er over oss igjen, og Hedvig Mollestad (gitar), Mai Elise Solberg (bass), Linda Fromreide (vokal) og Bente Fagereng (trommer) serverer middagsmat på oppfølgeren fra 2010.FOTO: ODD INGE RAND

NYTT ALBUM PÅ MENYEN: Vom er over oss igjen, og Hedvig Mollestad (gitar), Mai Elise Solberg (bass), Linda Fromreide (vokal) og Bente Fagereng (trommer) serverer middagsmat på oppfølgeren fra 2010.FOTO: ODD INGE RAND

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Jentene i VOM tok for seg kaker, muffins og desserter på sitt første album. Nå er det middagsmat som gjelder.

DEL

OSLO: Det er fire år siden «Viva La Vom», så det er med god margin på tide med nytt album.

– Det blir ofte litt mye syklubb når vi øver, men nå har vi byttet øvingslokale til et sted med mye vondere stoler, så da får vi spilt mer og skravlet mindre, innrømmer trommeslager Bente Fagereng og får støtte av bassist Mai Elise Solberg.

Tre kvart Follo

I VOM-rekkene finner vi ellers Linda Fromreide fra Ski på vokal og Hedvig Mollestad fra Ålesund på gitar. Debutalbumet kom i 2010 og het «Viva La Vom». Det handler rett og slett om søtsaker. Nå har de imidlertid utviklet seg stort. Fra desserten til hovedretten, faktisk.

VOM har nå full fokus på kjøttretter i ulike former.

– Vi har med det gått fra søtt til salt. Sølete kjøttstykker og dryppende grill. Sausen som har kokt i fem timer liksom, sier jentene i kor.

Med låttitler som «Kjøtt», «Chili Con Carne Det Tar Jeg Så Gjarne» og «Biff og Blod» er det ingen tvil om hva VOM handler om i 2014.

– Vi legger opp til en tiretters meny på plata, men det kommer en kake på slutten faktisk, sier jentene om albumets ti låter.

Endelig konsert igjen

Denne uka spilte VOM sin første konsert på to år med selveste Davido som oppvarmingsinnslag. Tidligere konsertgjengere har blitt bortskjemt med å få muffins på VOM sine opptredener. Det gjorde de også denne gangen, men siden den nye platen har et middagspreg, måtte de til med litt varm mat også.

– Det ble miniburgere med lammekjøtt, forteller jentene.

De la selvfølgelig sjela si i det også.

– Burgerbrødene var hjemmebakte så klart. Jeg satte deigen slik at den lå til heving over natta, så bakte jeg de samme dag så de ble ordentlig ferske for fansen vår, sier Mai Elise Solberg.

Mer i vente

Nå sitter den populære jentekvartetten og venter på flere spillejobber, vel vitende om at både publikum og kanskje til og med arrangører vil ha noe å spise i tillegg.

– Vi satser jo stort innen både rock og catering. Det er mye jobb, og vi har ofte tenkt at vi kan bare gjøre en feit konsert, men folk spør alltid hva vi kommer til å servere. Men vi har ingenting til glutenallergikerne enda, sier jentene.

Artikkeltags