SKI: Hakan Markussen fra Ski er endelig albumklar. Årevis med Dylan-lytting har betalt seg.Kritikerne er nemlig veldig positive til Hakans solodebut «The Track» som kom ut forrige uke.
Låtene på «The Track» blir beskrevet som tidløse låter i den amerikanske låtskrivertradisjonen der navn som Bob Dylan og Neil Young befinner seg.

Lang prosess

Høsten 2010 startet Hakan samarbeidet med Rune Berg, produsent og Number Seven Deli-medlem som har studio på Sofiemyr.

– Vi startet å gjøre en del preproduksjon, men selve innspillingen startet opp først på høsten i 2011, forteller platedebutanten. Gjennom preproduksjonen fant de ut hvilke låter de skulle jobbe videre med.
Etter at de ble enige om hvilke låter som skulle være på «The Track», startet innspillingene litt etter litt.
– Vi måtte ta det innimellom alt annet som skjedde i det studioet, derav den lange innspillingsperioden. sier Hakan.


Modningsprosess

Noen ville blitt utålmodige gjennom en slik prosess. Hakan ser på det som en modningsprosess .

– Jeg fikk tenkt og reflektert mer over det materialet som skulle være med, forteller han. Gjennom hele studioperioden har han overlatt ansvaret til Rune Berg i forhold til å gi låtene den endelige drakten.

– Jeg har stor tillit til han som produsent. Nå harmoniserer de ideene jeg hadde med låtene i utgangspunktet godt med hvordan de til slutt har blitt, sier Hakan.

Americana på norsk

Rune Berg er og har vært medlem av Number Seven Deli og The Margarets, og i tillegg har han gått på Liverpool Institute of Performing Arts som Paul McCartney har etablert.
Hakan Markussen har på sin side trykket Bob Dylan til sitt bryst helt siden han startet med låtkomponering. Med det har de to hatt to innfallsvinkler rent referansemessig.

– Etter hvert som platen ble til ble også begrepet «europeisk americana» til. Det passer veldig bra på det vi har gjort sammen, sier Hakan.

Platen varierer mellom låter med fullt band, til låter Hakan gjør helt alene.

– Det er en nedtonet plate. Øyvind Rønning i Dagbladet skrev at det var musikk som gikk stille i dørene, men som likevel står frem, sier Hakan stolt.

100 prosent fornøyd

– Nå er det jo promotering av platen samtidig som jeg tar med meg disse låtene til scenen. Det er en naturlig fortsettelse. Jeg er hundre prosent fornøyd med platen, sier han. Det er vanskelig å komme seg frem som debutant i dagens marked, men Hakan blir lagt merke til.
- I dag spilte jeg live på Nitimen i P1. Det var veldig gøy å få gjøre, sier han.