Halleluja i Ski kirke

Stephen Ackles lagde liv og røre med gospelkoret Gregos i ryggen.

Stephen Ackles lagde liv og røre med gospelkoret Gregos i ryggen. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

SKI: Med amerikanske toner inviterte Stephen Ackles og Follo-koret Gregos til kirkekonsert i Ski nye kirke søndag kveld.

En fullsatt kirke ble fylt av utradisjonell krikesang, sett med norske øyne. «Fra Brooklyn til The Deep South», kalte de konserten og som konsertnavnet tilsier, var det ikke mye salmesang fra Trøndelag som ble fremført. Under denne konserten var det gospel som sto på programmet.

LES OGSÅ: Kirkekonsert med Gregos

Gregos sine korprestasjoner gir deg stemningen fra en av de typiske amerikanske gudstjenestene hvor gospelkorene har en sentral rolle. Gud, halleluja og dans med en blanding av humor, bød søndagens konsert på.

Gospelkoret Gregos fremførte sammen med Ackles sanger fra Brooklyn Tabernacle Choir og mange av låtene fra Ackles' velkjent album, «The gospel according to Stephen Ackles».

Rolig er best

Venninnene og navnesøstrene Berit og Berit sitter bakerst i lokalet og koser seg.

– Jeg liker denne typen musikk, men spesielt de litt roligere. Slik som den de spiller nå, den er vakker, sier den ene imens den andre nynner til «Just a closer walk with thee».

Begge syntes det er kjempeflott med litt amerikansk kirkesang, og sier sangene som ble fremført vekker minner fra de yngre dager.

– Vi er jo voksne damer, så det er ikke noe annet å forvente enn at vi liker de rolige sangene, forteller de sammen med litt latter.

Artikkeltags