Mektig slutt på kirkekulturfestivalen

Engasjert: Dirigent Bent Erik Hodnebrog og korene under fellesøvelsen i Greverud kirke på den store snødagen rett før påske.          

 FOTO: STIG PERSSON

Engasjert: Dirigent Bent Erik Hodnebrog og korene under fellesøvelsen i Greverud kirke på den store snødagen rett før påske. FOTO: STIG PERSSON

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det blir et solid punktum under Oppegård Kirkekulturfestival.

DEL

GREVERUD: Konserten i Greverud kirke søndag klokken 19.00 er avslutningen av Oppegård Kirkekulturfestival.
John Rutters «Requiem», «Cantique de Jean Racine» av Gabriel Fauré og «Panis Angelicus» av César Franck skal glede publikum.
Greverud kammerkor, SkiMix, Østerås Vocalis, Sofiemyr kammerkor, sopransolist Åshild Skiri Refsdal og kammerorkester medvirker, under ledelse av Bent Erik Hodnebrog, Ulf Krupka og Dorte Fiskaa. Siste fellesøvelse foregikk i Ski nye kirke torsdag kveld.

Første store konsert

Vi var med på den andre fellesøvelsen i Greverud kirke forleden, og fikk oppleve noen spente korsangere og en engasjert dirigent.
– Teksten er viktigere enn åttendedelene, for å si det sånn, instruerer dirigent Bent Erik Hodnebrog, til vanlig kantor i Greverud og Oppegård menigheter og dirigent for Greverud kammerkor.
– Vi er veldig godt i rute. Dette er første gangen vi har gjort noe så stort sammen, sier han.

Kollega Bernt Nordset trakterer flygelet når vi er innom. Stykket skal fremføres på majestetisk vis. Publikum har noe å glede seg til.

– Blir veldig flott

Det er moro for sangerne å jobbe med et så stort prosjekt.
– Det er kjempegøy å reise rundt og øve sammen med andre kor, øve forskjellige steder og treffe andre. Det er kjempeinspirerende. Det er morsomt å kunne gjøre noe slikt som dette. Vi har også musikere med. Jeg tror det blir veldig flott til slutt, sier leder Berit Elisabeth Magnus i Greverud kammerkor. Hun synger også i Sofiemyr kammerkor.
Fellesøvelsene varer i tre timers tid fra 18.30 til 21.30, avbrutt av en pause med servering og musikalsk prat over kaffekoppen.

Prosjektkor

Korene driver vanligvis hver for seg, og setter pris på å kunne forberede et slikt stort prosjekt.
– Greverud kammerkor er et prosjektkor. Vi øver gjerne et par måneder pr. semester, og så har vi konsert, sier Berit Elisabeth Magnus.
Fellesprosjektet kan bringe med seg inspirasjon også til egen musikalsk virksomhet.
– Det er kjempeinspirerende. Det er veldig gøy å stå på og jobbe mot noe konkret, sier Magnus.

Tre konserter

Du har flere muligheter hvis du ikke får kommet til Greverud kirke søndag kveld.
Neste helg har du to nye muligheter til å oppleve konserten. Lørdag 25. april fremføres verket i Ski nye kirke, og søndag 26. april er siste konsert i Østerås kirke, begge dager klokken 19.30.
– Dette blir veldig bra. Publikum har noe å glede seg til, sier Ulf Krupka, til vanlig dirigent for SkiMix, «huskoret» i Ski nye kirke.

Artikkeltags