HVITSTEN:  Skuespillerne Eivind Sander fra Ski og Pia Tjelta er kjærester i «Neste sommer», en ny tv-serie som i sommer er innspilt i Hvitsten.

– Jeg har drømt om å spille kjæresten til Pia i mange år, sier Eivind Sander og smiler fornøyd.

– Er han er bra kjæreste?

– For Anki er han jo helt topp. Han er alt hun kunne drømt om, kvitterer Pia Tjelta.

To par ferierer side om side i TVNorges nye humoristisk dramaserie som har premiere neste år. Tjelta og Sander spiller Anki og Terje, mens Trond Fausa Aurvåg og Janne Formoe er paret Per Ivar og Eva.

Den idylliske hyttetilværelsen blir i serien forkludret av foreldre og svigerforeldre som dukker opp i tide og utide og blander seg i det meste. Roller som bekles av blant andre Ellen Horn og Frøydis Armand.

Verdens beste

I mai begynte innspillingen på den vakre eiendommen i Bråtebuktveien, helt nede i vannskorpen. Onsdag ble de siste opptakene gjort, etter mer enn 50 innspillingsdager i Hvitsten. De fleste i strålende sol.

– Det har vært fantastisk. Verdens beste sommerjobb, sier Pia Tjelta begeistret.

«Sommerjobben» er også Eivind Sanders første møte med kystperlen Hvitsten, til tross for at han er oppvokst i nabokommunen Ski.

– Jeg har alltid hørt om stedet. Foreldrene mine kommenterte Hvitsten hver gang vi kjørte forbi på vei mot hytta på Hvaler. Det er jo utrolig vakkert her, sier Sander

Gjennom ti episoder, med oppstart våren 2014, skal vi følge Anki, Terje, Per Ivar og Eva i hytteparadiset.

Manus er skrevet av Lars Gudmestad («Hodejegerne», «Keeper´n til Liverpool», «Buddy»), og regissør er Simen Alsvik («Hjem», «Lilyhammer» og «Tina & Bettina–The Movie»).

Mesteparten av handlingen foregår i og utenfor de to hyttene i Bråtebuktveien. Filmteamet har også tatt andre deler av Vestby i bruk.

– Vi har vært på Hvitsten torg, ved sjøbodene, på Bauhaus og Vestby storsenter, forteller Kristian Sinkerud, produsent i produksjonsselskapet Feelgood.

Lokale fjes

Flere lokale ansikter fra Follo dukker opp i serien som statister og i biroller.

– Ryktet vil ha det til at ordfører John Ødbehr er med?

– Jeg kan ikke avkrefte det. Det kan nok være at ordføreren vil bli lagt merke til i serien, sier Sinkerud kryptisk.

Tjelta og Sander har stor tro på at serien vil bli bra. Den tar hyttelivet på kornet, mener Sander.

– Det er en serie jeg ville sett på selv, fastslår Pia Tjelta.

Se bildeserie her!