SKI: For andre året på rad arrangerte Skipop en intimkonsert i fojaeen i Ski Rådhusteater. Ingen seter var ledige da Asbjørn Ribe ønsket velkommen til konserten.

For to år siden ble ideen om Skipop klekket. Rune Berg har vært med fra starten. For et år siden debuterte han som soloartist med albument Hølå.

– Jeg er fra et sted som heter Giske på Sunnmøre. Der er det et sted som heter Hølå. Ingen hadde bodd akkurat der før bestefaren min bestemte seg for å bygge hus der. Og det var der jeg vokste opp, forklarte Rune Berg.

Han startet intimkonserten med tre låter fra albumet. Låtene var sarte viser med litt melankolske tekster som fikk publikum til å høre godt etter. Kjæresten Ingvil Giskeødegård støttet opp på vokal mens Asbjørn Ribe assisterte på klaver.

Rune Berg ble fortvilet da han oppdaget at han hadde glemt cd-ene publikum kunne kjøpe hjemme. Men visste råd.

– Send brev eller ring når som helst på døgnet. Så skal jeg ordne en handel, sa sunnmøringen til latter blant publikum.

Mangfoldig meny

Det var ikke bare Rune Berg som sto for underholdningen. Også Hakan Markussen, HP Blom, Johnny Palmar Hide, Number Seven Deli og Asbjørn Ribe var på menyen. Publikum fikk en god smakebit av hva Skipop består av, og koste seg i det lille lokalet.

Hakan Markussen debuterte offentlig med sin nye låt «Julia», og den ble tatt vel imot av publikum. Så entret flere scenen for å akkompagnere Markussen på låten «the Track». Simen Mæhlum spilte trommer, Per Amund Solberg på bass, Asbjørn Ribe på klaver og Rune Berg på gitar.

Julespesialen varte i vel én time, og folk trivdes godt med musikken.

– Det er moro at så mange tok seg tid til å komme, sa Simen Mæhlum.

Plateselskap

Skipop Records er et eget lokalt plateselskap som ble dannet for vel et år siden. I løpet av den tiden har plateselskapet gitt ut fire album og ti EP-er. Bedriften består av Simen Mæhlum, Johnny Hide, Per Amund Solberg, Rune Berg og Asbjørn Ornand Altenburd Reme Ribe.

– Og nå tar vi en laaang pause, sier Asbjørn Ribe og lo godt.

Han er fornøyd med det plateselskapet har gjort i løpet av den korte tiden det har eksistert.

– Jeg synes vi har gjort mye bra, sier han og legger til: Julespesialene vi har gjennomført har vist seg å trekke litt folk, og det er jo hyggelig. Vi hadde håpet at det ville bli fult her i kveld, og det klarte vi. Så får vi prøve å gjøre dette til en tradisjon. Det er jo tross alt andre gangen vi arrangerer julespesial.