Mange herlige sommerturer for unge i Oppegård

KLARE TIL BRUK: Kanoene fra Sparebankstiftelsen til fritidsklubbene i Follo skal brukes av ungdom i Oppegård i sommer. Her ved overrekkelsen for noen år siden. Fra venstre Øyvind Staff i DNB, Stein Nøsting fra Kjeller'n i Ski og Christian Lund fra Vassbonn fritidsklubb.

KLARE TIL BRUK: Kanoene fra Sparebankstiftelsen til fritidsklubbene i Follo skal brukes av ungdom i Oppegård i sommer. Her ved overrekkelsen for noen år siden. Fra venstre Øyvind Staff i DNB, Stein Nøsting fra Kjeller'n i Ski og Christian Lund fra Vassbonn fritidsklubb. Foto:

Liseberg, Bø Sommarland, paintball og klatrepark er noe av det som står på sommermenyen for ungdommen i Oppegård.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

OPPEGÅRD: Det er noe for enhver smak i sommerferieaktivitetene til Ung i Oppegård for i år. I uke 25, 26 og 33 er det litt av hvert å se frem til. Mange gode, gamle slagere er tilbake på menyen for i år.

– I år er det ingen nye destinasjoner. Dette er ønsker fra ungdommen selv. Vi er veldig stolte av det tilbudet vi kan gi til Oppegårds yngre befolkning, sier klubbleder Christian Lund.

Høyt og lavt

Fritidssentrene på Vassbonn, Tårnåsen og Flame (Greverud) arrangerer turene i samarbeid med Utekontakten i Oppegård.

Den første uken frister de blant annet med Høyt & lavt, Skandinavias største klatrepark i Vestfold. Det blir paintballtur for den som har lyst til å melde seg på det, og mandag 26. juni blir det tur til Sommarland i Bø.

Dagen etter starter et spennende eventyr, en tre dagers kano- og telttur langs Dalslands kanal i Sverige, opp og ned sluser langs flott natur.

Liseberg og Kolbotn

Tirsdag 15. august er det kanopadling på Kolbotnvannet. Det blir både padling og hyggelig grilling.

– Det er den enkleste og letteste turen. Vi lager en hyggelig start på høsten. Det var veldig laidback og fint i fjor, sier arrangørene.

Samme dag er det også mulig å dra på fisketur på Oslofjorden. Oslo fjordfiske tar med Oppegård-delegasjonen på båttur til de beste fiskeplassene i Oslofjorden.

Onsdag 16. august er det skate&scoot-tur til baner/haller i østlandsområdet.

- Et viktig tilbud

Torsdag 17. august er det tur til Liseberg for dem som skal begynne i 7. klasse og eldre. Prisen inkluderer åkpass, inngang og et måltid. Ta med matpakke eller penger til mer mat. Her er det verdt å merke seg at man ikke er hjemme igjen før i 02.00-tiden på natten. Såpass blir det jo hvis man skal få «gjort» Skandinavias beste fornøyelsespark etter alle kunstens regler.

– Vi ser at mange barn og ungdommer er hjemme i den perioden og trenger at det skjer noe annet. Vi ser hvor viktig det er å bli kjent på tvers av skoler og alder, kanskje prøve en aktivitet du ikke hadde tenkt å gjøre selv, og ikke minst få noen gode minner fra sommeren, sier Christian Lund om turene.

Sommerturene og aktivitetene er for deg som begynner i 5. klasse til høsten og opp til 18 år. Påmeldingene skjer på nettsiden ungioppegård.no. Påmeldingsfristen er 12. juni, men det er først til mølla. Er det fullt, så er det fullt.

Artikkeltags