OSLO/VESTBY: Forestillingen, som går for seg på Centralteatret, skildrer tilværelsen til tre venninner som har det meste bak seg, men fremdeles med mye livsappetitt. En av disse er Eli Anne Linnestad fra Vestby, skuespilleren med nærmere 40 år på Oslo Nye Teater.

Fordi hun har passert 70 kalles dette derfor hennes avskjedsforestilling. Og hvilken avskjed. Karakteren har aldri vært gift, har ingen barn, men driver fremdeles en frenetisk jakt på mannebein. Akkurat som hun også sto i med sin beste venninnes mann gjennom mange år.

Anne Marie Ottersen, Eli Anne Linnestad og Kari-Anne Grønsund utgjør venninnetrioen, som minnes gamle dagers begjær, kjærlighet, samhørighet, musikken og festene. I dag er den ene en bitter enke, den andre har en mann som har gått i frø, mens den tredje stadig jakter på et mannebein. «I siste minutt» av svenske Carin Mannheimer er en sjarmerende hverdagskomedie, men handler dypest sett om lengselen etter kjærlighet og vennskap, om å leve livet som i gamle dager. Her går høy latter og tårer hånd i hånd.

Forestillingen er en verdig avskjed for Eli-Anne Linnestad, som har tolket mange sterke kvinneskikkelser gjennom årene. Denne gang preges hun av lengsel, men får også anledning til å vise hvilket temperament som bor i henne i oppgjøret med de andre venninnene. Trekløveret byr på et troverdig og morsomt samspill i den litt gammelfine Frogner-leilig- heten og i Anders Aldgårds lette regi.

At de to mannlige skuespillerne, Anders Hatlo og Ola G. Furuseth, ender opp som homofilt par, er en liten nedtur i handlingen. Underveis er de solid med på å bygge opp under komedien, men det blir litt for politisk korrekt at de også «får hverandre».

Uansett: der røyk mannebeinet for trekløveret i livets høst.