Gå til sidens hovedinnhold

Beste bedrift i Follo 2015 selger klær og planter trær

Artikkelen er over 6 år gammel

– Vi vant Follomesterskapet. Nå skal vi jobbe for å vinne i Akershus. Deretter Norge og så Europa, erklærer daglig leder Ole Kristiansen i T(r)ees UB.

SKI: T(r)ees ungdomsbedrift fra Frogn videregående skole gjorde nesten rent bord under Follomesterskapet før helgen. Ikke bare ble de kåret til Beste ungdomsbedrift i Follo. De fikk også prisen for Beste sosiale entreprenører.

– Begrunnelsen var at vi bryr oss om samfunnet, og det gjør vi konkret ved at vi er med på å skape arbeidsplasser lokalt i Brasil, forklarer Kristiansen.

Forretningsideen til T(r)ees UB er å være motebevisste og samtidig miljøvennlige. Meningen er å utvikle ulike klesprodukter som fremstilles på en miljøvennlig måte. For hvert klesplagg de selger, skal det plantes tre trær i regnskogen i Amazonas i Brasil. Det skjer gjennom organisasjonen WeForest. Logoen til T(r)ees UB er et grønt tre, ikke ulikt logoen til WeForest.

I Follomesterskapet ble det 2. plass i klassen Beste logo, etter Grønn gnist UB.
 

De ti trivselsbud

Det var den eneste 2.-plassen de fem i T(r)ees UB fikk med seg hjem. I tillegg til å vinne klassen for Beste sosiale entreprenører stakk de også av med seieren i klassen Beste markedsføringsteam.

– Begrunnelsen for det var at vi er en godt sammensveiset gjeng med ulike personligheter som gløder for prosjektet vårt, forteller daglig leder.

Og det stopper ikke der. På toppen av alt ble T(r)ees Beste HR-bedrift for måten de jobber med inkluderende arbeidsliv.

– Vi har jobbet hardt for at alle skal føle at de er inkludert og har noe å bidra med. Det bunner i kommunikasjon og at vi har ti trivselsbud.
 

– Herlig å se resultater

Daglig leder Ole Kristiansen i T(r)ees UB er strålende fornøyd etter at ungdomsbedriften deres tok storeslem i Follomesterskapet.

– Det er en herlig følelse å se resultater at alt arbeidet vi har gjort, og det gjør oss bare enda mer motiverte for å jobbe enda hardere, erklærer han.

De fem elevene ved Frogn videregående skole kunne ta seg en velfortjent vinterferie etter innspurten foran Follomesterskapet. Det har blitt mange og lange kvelder for å bli ferdig.
 

– Her skal det jobbes

Derimot hviler de ikke på laurbærene, heller ikke i vinterferien. Tirsdag 10. mars går Akershus-mesterskapet av stabelen på Lillestrøm varemesse.

– Å vinne Akershus-mesterskapet er det neste, store målet vårt, og vi har allerede begynt å snakke konkret om forbedringer vi skal jobbe med. Vi skal samkjøre oss bedre som et salgsteam, og så skal vi se på hvordan vi kan forbedre utstillingen vår, slik at vi blir lagt bedre merke til. Her skal det jobbes! erklærer daglig leder.

Som kan røpe at T(r)ees UB allerede er i gang med å utvikle et nytt produkt i tillegg til T-skjorten de har på markedet.

– Dette er bare starten på en metervare. Så vi fortsetter etter Akershus-mesterskapet med flere produkter. Dette skal bli en bedrift på ordentlig.
 

Kommentarer til denne saken