Nå blir det omkjøring på E6

STENGES PÅ NATTESTID: Follotunnelen i nordgående retning blir stengt om natten til begynnelsen av mai. Det blir dermed omkjøring på Osloveien via Sonsveien.

STENGES PÅ NATTESTID: Follotunnelen i nordgående retning blir stengt om natten til begynnelsen av mai. Det blir dermed omkjøring på Osloveien via Sonsveien.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Statens vegvesen har nå startet arbeidet med å etablere nye kjørefeltsignaler på E6 ved Follotunnelen i Akershus.

DEL

Er du ikke abonnent ennå? Prøv ØB+ og papiravisen i fire uker for kun 99 kroner

VESTBY: Nordgående trafikk på E6 blir derfor omdirigert på Osloveien eller gamle E6 mellom Sonsveien og Vestby om natten frem til begynnelsen av mai. Sørgående trafikk vil gå som normalt på E6 mellom Vestby og Sonsvegen nattestid. På dagtid er begge retninger åpne på E6. Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding mandag ettermiddag.

- Vi er godt i gang med utbedringen av Follotunnelen. Et viktig tiltak er å sette opp nye kjørefeltsignaler sør og nord for tunnelen. Disse skal sikre bedre fremkommelighet ved hendelser i tunnelen ved at trafikken lettere kan sendes på omkjøringsvegen. I dag må man fysisk stenge E6 ved hendelser og det er tungvint, forteller prosjektleder Thomas Kalleberg.

Kalleberg sier at man frem til begynnelsen av mai vil sende nordgående trafikk på natten via gamle E6 eller Oslovegen blant annet på grunn av gravearbeider på eksisterende E6.

- Det er et puslespill å utbedre tunnelen samtidig som trafikken går. Vi har samtidig et høyt fokus på sikkerheten for de som arbeider i og ved tunnelen. Vi håper trafikantene har forståelse for at det i perioder kan bli noe forsinkelser ved passering av tunnelen, spesielt om natten. Vi oppfordrer alle til å overholde fartsgrenser og skilting i områder, sier Kalleberg.

 

Artikkeltags