Politiet klager på bilister på E6

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

VESTBY: Onsdag skrev Østlandets Blad at Follotunnelen blir stengt i ett løp i seks uker fremover.

Men det skjer først fra søndag kveld.

Nå er tunnelen delvis stengt om natten, hvor det gjøres arbeider.

Men selv om det er skiltet om arbeidene, og farten er satt ned, er det mange som ikke bryr seg om dette.

Natt til torsdag så politiet seg nødt til å si ifra.

– Vi har fått meldinger om at mange bilister, til tross for skilting om nedsatt fart, likevel kjører altfor fort på stedet, sier operasjonslederen i Øst politidistrikt.

Operasjonslederen forteller at flere av veikjeglene som Statens vegvesen har satt opp har blitt kjørt ned i natt.

– Dette skaper farlige situasjoner for de som arbeider på stedet. Vi oppfordrer alle som kjører på denne strekningene om å kjøre forsiktig, sier operasjonslederen.

Fra søndag kveld stenger Statens vegvesen det sydgående løpet i tunnelen for omfattende oppgraderingsarbeider. I tre uker skal trafikken på E6 loses gjennom samme løp i ett kjørefelt nordover og ett sydover.

Så er det nordgående løps tur til å bli utbedret i tre uker. Det er ventet at det vil oppstå kø, som følge av arbeidene.

Prosjektleder Thomas Kalleberg i Statens vegvesen fortalte onsdag at han var spent på om fartsgrensen ville bli overholdt.

– Farten blir satt ned til 50 kilometer i timen på stedet i hele perioden. Jeg er spent på om bilistene vil følge dette. Hvis vi ser at det går for fort, må vi vurdere tiltak rundt hastighet sammen med politiet, sier han.

Artikkeltags