Ryddet opp etter melding om stein som traff bil i Follotunnelen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Klokken 16.20 fredag ettermiddag melder politiet i Øst at de har fått melding om stein som har falt fra tunneltaket i Follotunnelen på E6 i Vestby. Hastigheten gjennom nordgående løp ble redusert i påvente av personell som reiste ut for å undersøke saken.

- Vi har fått melding fra en bilist som sa at bilen var blitt truffet av en stein. Det er usikkert om bilen ble skadet. Vi har varslet Vegtrafikksentralen, som sender ut en bil, sa operasjonsleder Ronny Årstein i Øst politidistrikt.

Det var Statens vegvesen som vedtok at trafikken kunne fortsette å gå i sakte fart gjennom tunnelen. Det har ikke kommet meldinger fra andre bilister om stein som har falt ned fra taket.

Ifølge Årstein er det trolig ikke snakk om noen stor stein.

- Det kan være snakk om steinsprut, sier han.

- Vi har ikke fått bekreftet at det er noen stein, men har fått beskjed om at det er nedfall av et eller annet. Vi har en entreprenør på vei dit, sa trafikkoperatør Christofa Key-Nilsen i Statens vegvesen klokken 16.38.

Klokken 16.52 melder politiet at det er lite sannsynlig at steinen kommer fra taket, etter som det er betonghvelving i tunnelen, og at det må være snakk om stein fra veibanen som har falt av en bil. Samtidig meldte Vegtrafikksentralen at venstre felt i retning Oslo var stengt i forbindelse med fjerning av stein.

Klokken 17.11 melder Vegtrafikksentralen at Follotunnelen er åpen for trafikk etter oppryddingsarbeid. Ifølge Key-Nilsen har steinen trolig falt av fra en lastebil.

- Det de fant var en leirklump med småstein, sier hun.

Artikkeltags