FOLLO: Endelig helg, og det blir en helg i julens tegn mange steder i vårt distrikt. ØB har samlet sammen en del av arrangementene som skjer i vårt nærområde, og vi vil gjerne ha tips om flere!

Grana skal tennes

Det blir garantert stemning når julegrana skal tennes flere steder i helga.

I Ski er årets julegrantenning lørdag den 26. november mellom klokken 11.00 og 16.00. Her blir det julegrantenning og sang, samt julemarked med boder, julemusikk og tenning av julegran med mer. Det er Ski sentrumsforening som arrangerer.

På Kolbotn tennes årets julegran lørdag den 26. november klokken 15.30-16.30, og samtidig er det også «Bondens Marked» på stedet. Det blir nissetog fra gamle Oppegård rådhus klokken 15.30, og her blir det dans og sang, godteposer og mer til. Oppfordringen er å nisse-pynte seg.

Lørdag den 26. november er det klart for den tradisjonsrike julegrantenninga i Ås sentrum. Dette skjer lørdag den 26. november klokken 15.30, og alle store og små ønskes velkommen, ifølge Ås kommunes nettsider. Fra klokken 12.00 blir det barneforestillingen «Jul med Prøysen» i Ås kinoteater, servering av julegrøt, underholdning ved juletreet, sang ved Ås barnekantori, gang rundt juletreet og musikk av Ås blæst'n. Du kan lese mer om arrangementet og annen julemoro i Ås ved å følge denne lenka.

Det er også julegateåpning i Son, lørdag den 26. november mellom klokken 12.00 og 17.00. Her blir det julemarked, nissetog, tenning av julegran og garantert mange glade mennesker. Det blir korps, og oppfordringen er at alle barn tar med seg nisselue.

Den store julegrana skal også tennes på Drøbak torg. Dette skjer søndag den 27. november. Her blir det underholdning og gøy for både store og små fra klokken 13.00 til 16.00, med kulturinnslag, kunstverksted, familieforestilling, utstillinger, julefilmer på kinoen og mer til.

På Nesodden skal julegrana tennes på torget den 26. november. Tangen torg vil ha julemarked, det blir lesestund for barna, julenisse med godteposer, prisutdeling for en dekke lokale priser, sang og tale. Alt skjer fra klokken 12-17.

Julemesse ved Greverud skole

Også i år arrangeres julemessen i Greverud skole. Den 26. og 27. november fylles skolens aula med utstillinger, blant annet av tekstil, håndlagde kniver, fotografier, glasskunst og flettede kurver.

Det vil også være salg av vafler og julenek.

Åpningstidene er fra 11-16 begge dager.

Julemarked for 12. gang - på ny adresse

Den 26. og 27. november arrangeres FolloDesignernes julemarked. Dette er 12. gang dette julemarkedet arrangeres, og det har dermed rukket å bli en godt innbakt tradisjon. Men i år arrangeres altså julemarkedet på ny adresse; i Sanderveien 2 i sentrum av Ski.

- Dette er et fantastisk julemarked som du bare må få med deg, her finner du gaver i forskjellige prisklasser til både liten og stor. Alle utstillere er nøye utvalgt og derfor er det høy kvalitet både på form og utført arbeid på produktene. Vi har også kafé, hvor det serveres nybakte godsaker, kaffe og diverse, skriver Ruby Maria Semb i en pressemelding.

Inviterer til juleshow

Snuppen og Tuppa inviterer folket i Follo til juleshow. Dette skjer på Sundby Østre gård i Ås, søndag 27. november klokken 13.00, melder de i en pressemelding.

– Bli med oss på en morsom reise til den magiske øya og hils på alle våre skapninger og alle vennene vi har der. Her blir det sang, dans og musikk og passer for alle aldere. Vi er inne på en låve så husk å kle dere godt, lyder oppfordringen.

Det blir også juleverksted etter showet, og siden det er begrenset antall billetter, gjelder det nok å kjenne sin besøkelsestid.

Julemarked og annen moro

Både fredag 26. november og lørdag 27. november er det klart for julemarked i Vestveien 91 i Drøbak. Her er det, ifølge arrangørene, et koselig, lite og lokalt julemarked, og både keramikk, malerier, strikkeplagg og mer til.

Vi tar også med at det er klart for koselig julemarked på Drøbak Montessoriskole, søndag 27. november fra klokken 14.00-18.00.

Det er forøvrig også lysmesse i Hvitsten kirke, søndag 27. november klokken 16.00. Etter messen er det klart for samla fakkeltog, og så tennes julegranen på torget klokken 17.00.

Flere kulturarrangementer

ØB gir deg alt som skjer på kulturfronten i vår kulturkalender i samarbeid med Visit Follo. Den finner du ved å følge denne lenken. Vi gir deg også annen lokal kultur, arrangementer og foreningsliv i vårt kulturstudio, som du også kan sende inn arrangenter til. Send til [email protected], gjerne med et bilde.