LANGHUS: Torsdag 24. november gjentar FAU ved Haugjordet ungdomsskole fjorårets store suksess med dress- og kjolesalg.

– Gi dine gamle skatter nytt liv og bidra samtidig til et klimavennlig vinterball på Langhus, oppfordrer FAU.

Ønsker seg enda flere

Det er mulig å selge, prøve og kjøpe ballkjoler, penkjoler, dresser og pensko til både gutter og jenter. Både miljøet og lommeboken har godt av gjenbrukstanken som står sentralt.

– Det var mange som kom i fjor. Vi ønsker oss enda flere i år. Mange hadde lyst til å kjøpe i fjor, og det kunne sikkert vært solgt enda flere antrekk, sier Lene Gulbrandsen i FAU på Haugjordet.

Brukte kjolene i bryllupene til prinsesse Madeleine og fyrst Albert – nå skal de få nytt liv

Til kamp mot bruk og kast

I årene før korona kunne man lese utallige oppslag om at juleballene hadde tatt helt av med limousiner, kåringer og svindyre ballkjoler.

– Mange som kjøpte i fjor spurte om vi skulle ha det i år også, for da ville de selge ballkjolen sin videre, sier Cissi Almegård.

Ungdomsskoleforeldrene setter pris på at Flåtestad og andre steder har spredt nyheten om arrangementet på Langhus. Og dresser er like velkommen som kjoler.

Direkte mellom selger og kjøper

Får du ikke kommet selv, er det fullt mulig å alliere seg med en venn som kan ta med seg ballkjolen og selge for deg. Det er åpent for alle. Verken kjøper eller selger trenger å ha noen som helst tilknytning til Haugjordet.

Betaling skjer kontant eller via Vipps. Handelen skjer mellom kjøper og selger. Selger setter prisen. FAU stiller med lokale og god stemning.

Det er bare å møte opp. Man trenger ikke å melde seg på på forhånd på noe vis. Selgerne kan være på plass fra 17.30, og dørene åpner for spente kjøpere 18.00.

Arrangementet varer til 19.30, men det lønner seg å være tidlig ute. I fjor var det i hvert fall full trøkk med én gang dørene åpnet.

Selve vinterballet for tiendeklassingene foregår 26. januar neste år.