Forlenger munnbindpåbudet

ORIENTERER:  Kommuneoverlege i Vestby, Stian Lunde. Her fotofrafert sammen emd ordfører Tom Anders Ludvigsen, rådmann Sjur Authen og beredskapsleder Rune Sletner i Vestby kommune.

ORIENTERER: Kommuneoverlege i Vestby, Stian Lunde. Her fotofrafert sammen emd ordfører Tom Anders Ludvigsen, rådmann Sjur Authen og beredskapsleder Rune Sletner i Vestby kommune. Foto:

Mens Nordre Follo valgte å utsette behandlingen av tiltakene i sitt formannskapsmøte torsdag, har Vestby valgt å forlenge.

DEL

VESTBY: For en tid tilbake, vedtok Vestby kommune en forskrift for å hindre smitte i den pågående pandemien, akkurat som de andre Follo-kommunene.

Forskriften ga klar beskjed - skal du reise mellom Oslo og Vestbt kommune, må du bruke munnbind. Nå har det blitt bestemt at påbudet skal forlenges.

– Forskriften under vil således være et bidrag for å sikre likpraksis for kollektivreisende i Follo ..Forskriften ble vedtatt 5. oktober, gjeldende fra 6. oktober 2020. Situasjonen skulle vurderes innen 15.oktober. Situasjonen er vurdert på nytt den 15. oktober og forskriften forlenges i denne omgang frem til 5. november, opplyser kommuneoverlege i Vestby, Stian Lunde i en pressemelding.

Forskrift om forebygging av koronasmitte i Vestby kommune vedtatt av Kommuneoverlegen i Vestby kommune, etter myndighet gitt i smittevernloven

Dette er påbudet

  • Når det ikke er mulig å holde en meters avstand til medreisende skal reisende medkollektivtransport til og fra Oslo bruke munnbind.
  • Plikten til å bruke munnbind gjelder ikke personer som av medisinske, eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind.
  • Forskriften trer i kraft 06.10.20 kl. 12.
  • Det gjøres en ny vurdering av forskriften 5. november 2020.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken