SOLBRÅTAN: Brannvesenet fikk inn meldingen klokken 12.55 den ettermiddagen. Meldingen kom fra turgåere i området. Det brant i første etasje, og det var fare for spredning.

Ingen personer var inne i huset da det begynte å brenne, men det var en person som var i et hus som ligger i skogen et lite stykke fra vannet.

Beboeren til huset som brant skal ha vært i nærheten av huset da det startet, og skal ha forsøkt å slukke noe av brannen alene.

Politiet gjorde undersøkelser på stedet og snakket med vitner. Seksjonsleder for etterforskning ved Follo politistasjon, Silje Stokken Uppheim sier til ØB at det ikke er mye nytt å melde om saken.

Se video fra slukingen

Østlandets Blad var raskt fremme på stedet da det begynte å brenne. Her kan du se en video fra slukningsarbeidet før du leser videre i artikkelen.

Det begynte å brenne i en gammel bolig på Åsen på Solbråtan torsdag 5. mai. Her kan du se brannen fra lufta og fra bakken, og et intervju med brannvesenet på stredet.

Krevende

– Siden det er snakk om en skogbrann, er det krevende å finne ut av hva som har skjedd.

Hun forklarer at siden politiet ikke sendte ut kriminalteknikere på stedet er det vanskelig å konkludere med hva som er årsaken til brannen,

– Jeg tror ikke det kommer en konklusjon på dette.

Hun legger til at selv om det var noen som meldte om brannen til politiet, betyr ikke det at meldere har sett om noen har tent på med vilje.

Seksjonslederen understreker også at det har vært veldig tørt, og at det har vært flere branner i distriktet den siste tiden. Stokken kan verken si om de har en formening om noen har startet brannen eller at det kom av tørt terreng.

Flere branner

Det har vært en periode med flere branner i Follo, blant annet på grunn av den lange tørkeperioden. Brannfaren er stor i skog, mark og boligområder. Her er noen av de andre brannene vi har omtalt den siste tiden.