ØSTFOLDBANEN/FOLLOBANEN: Togtrafikken har åpnet igjen, men følg med. Forsinkelser og innstillinger kan fortsatt oppstå.

– Ski-Oslo S-Follobanen har alle spor åpne for togtrafikk. Togene kjører, men det kan fortsatt oppstå forsinkelser og innstillinger inntil vi er i normal drift, meldte Vy 17:11

Klokken 12:25 torsdag meldte Bane Nor om problemer i togtrafikken på Østfoldbanen. I en oppdatert melding klokken 13:10 skriver de at det er forsinkelser og innstillinger på grunn av feil på en sporveksel på Ski, og at ny prognose kommer klokken 17:00.

Toglinjene som påvirkes er L2 mellom Stabekk og Ski, R21 mellom Oslo S og Moss, RE20 mellom Oslo S og Halden og R22 mellom Oslo S og Mysen/Rakkestad.

Sistnevnte er for øvrig fortsatt stengt for trafikk mellom Rakkestad og Mysen på grunn av siloen som sprakk nær sporet tidligere denne uken. Der er ny oppdatering varslet først onsdag 26. april klokken 12.

Dette skriver Vy på sine sider klokken 16:31: Ski-Oslo S-Follobanen har færre spor i bruk og togene vil kjøre i kø. Du må regne med forsinkelser og innstillinger. Dette skyldes feil på en sporveksel. Bane NOR jobber med å rette feilen. Vi vet ikke hvor lang tid det vil ta før togene kan kjøre som normalt igjen.

  • L2: Vi henviser til andre tog på annenhver avgang mellom Lysaker og Ski.
  • R21: Vi henviser til andre tog på annenhver avgang mellom Oslo S og Moss.
  • R22 og R23: Vi henviser til andre tog mellom Oslo S og Ski.

Om strekningen mellom Mysen og Rakkestad, skriver Vy:

– Mysen-Rakkestad er stengt for togtrafikk. Dette skyldes at det har gått et ras på strekningen. Vi vet ikke hvor lang tid det vil ta før togene kan kjøre som normalt igjen.