SKI: Etter flere avlysninger i koronatiden skal Joan, Monireh og de andre medlemmene i Ski Malerklubb endelig få vise bildene sine i Rådhusgalleriet igjen! I koronatiden har det ikke vært så mye vi har kunnet gjøre, så malingen har vært viktigere en noen gang før! Noen har sittet ved kjøkkenbordet, mens andre er så heldige at de har eget atelier. Kreativiteten har uansett blomstret og har gitt mange flotte resultater!

Joan Anne Bates har bodd mesteparten av sitt voksne liv på Siggerud og Greverud, men hun er fra London. Da gjenspeiler vel det engelske seg i bildene hennes? Her kommer den store overraskelsen: Joan er spesialist på rosemaling! Det begynte hun med da barna var små og hun trengte en hobby. Hun ble så god at hun også har holdt kurs.

Sentral kraft

Etter hvert har det blitt mer vanlige malerier. Hun har vært en sentral kraft i Ski Malerklubb i mange år, både som styremedlem og aktiv kunstner. En stund drev hun også Bru Galleri sammen med en venninne.

Så dette med det engelske: Jo, vi kan se det i en del motiver med landskap, hager eller en engelskmann stolprende på ski. Men motiver med bl.a. dyr, muntre damer og barn er mer universelle, men gjerne med en egen vri, f.eks. en rosemalt sebra!

Så har hun da også reist nesten verden rundt og tatt med seg impulser fra de stedene hun har vært, enten det er en vannlilje på Hawaii eller ideer fra en kunstutstilling i Vietnam eller Portugal! Stort sett er hun figurativ, men hun er åpen for å prøve noe nytt. De siste bildene er halvabstrakte etter inspirasjon fra et nettkurs.

Kjærligheten

Monireh Moayedi kom fra Iran til Norge pga kjærligheten for 13 år siden. Hun har bodd både i Bergen og på Greverud før hun flyttet til Ski. Hun har en 4-årig kunstutdannelse i visual art fra Art University of Tehran. I Iran jobbet hun som kunstlærer og hadde eget galleri. Monireh er en travel dame med aleneansvar for en skolegutt og flere jobber.

For tiden jobber hun i Outlet Vestby og som kosmetolog. Likevel får hun tid til å male! Det skjer stort sett på kjøkkenbordet i ledige stunder. «Jeg maler med akryl og akvarell fordi det ikke lukter i leiligheten,» sier hun. Hun har sin helt spesielle stil. Det blir mye stiliserte portretter med ornamenter og blomster, og her har vi jammen noe som ligner litt på Joans rosemaling! Rosemalingen er ikke så norsk som vi tror! Hennamaling og rosemaling har også likhetstrekk.

Portrettene til Monireh har nok også en sammenheng med at hun jobber i skjønnhetssalong. Hun skaper skjønnhet både i bildene og i levende ansikter. Monireh har vært med i Ski Malerklubb fra 2018 og har deltatt på flere gruppeutstillinger.

Full drift

Dette var en rask presentasjon av to av de 20 deltakerne på Ski Malerklubbs høstutstilling i Rådhuset.

Nå er klubben i full drift igjen. Unge og eldre, kvinner og menn med de forskjelligste bakgrunner samles i gleden over å male. Noen av medlemmene har vært med siden starten for 37 år siden, men vi får stadig nye medlemmer. Det er nok flere som har funnet ut at maling er fint å drive med i denne tiden hvor mange aktiviteter har vært utelukket.

Vi gleder oss veldig til å vise bildene våre i rådhuset fra 6. november til og med 26. november.