Bjørn fra Ås er kåret til årets forskningsformidler

ÅRETS FORMIDLER: Bjørn Hallvard Samset fra Ås.

ÅRETS FORMIDLER: Bjørn Hallvard Samset fra Ås. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Juryen under Forskningsdagene beskriver Bjørn Hallvard Samset fra Ås som en uredd og tydelig stemme.

DEL

OSLO/ÅS: Prisen ble overlevert Ås-mannen av Iselin Nybø (V), statsråd for forskning og høyere utdanning, onsdag.

Samset jobber til daglig på Cicero-senteret for klimaforskning.

Juryen skriver at han er en uredd og tydelig stemme som også mestrer de vanskelige debattene der forskning møter politikk. Samset er tilgjengelig og når ut til et stort publikum, blant annet gjennom utstrakt foredragsvirksomhet. Han er svært opptatt av å skape interesse for forskning blant barn og unge, og har vært juryleder for Forskningsrådets Nysgjerrigper-konkurranse for barneskolen.

– Jeg vil gratulere Bjørn Hallvard Samset med prisen for fremragende forskningsformidling. Forskere som formidler så godt som Samset er viktige både for oss politikere og for folk flest. Vi trenger kunnskap for en opplyst debatt og for å ta gode beslutninger, og dét skal denne prisen inspirere til, sier statsråd for høyere utdanning og forskning Iselin Nybø i en kommentar til Ciceros hjemmeside.

– Samsets bredde i aktiviteter og uredde formidling fra klimaforskning er imponerende og svært viktig. Stemmer som Samset er med på å bidra til et bedre ordskifte om klima og klimapolitikk, og prisen er en svært velfortjent anerkjennelse av hans arbeid, sier administrerende direktør John-Arne Røttingen i Forskningsrådet til Cicero.

– Bjørn er blant Norges mest aktive, allsidige og anerkjente forskningsformidlere. Han har gjennom flere år formidlet avansert og komplisert naturvitenskapelig klimaforskning på en forståelig, levende og engasjerende måte til et bredt publikum. Bjørn viser at det er mulig å kombinere høy faglig anerkjennelse og det å forenkle og popularisere kunnskap. Slik er en han en inspirasjon og et forbilde for andre, spesielt andre yngre forskere, sier direktør ved Cicero, Kristin Halvorsen.

Artikkeltags