Gå til sidens hovedinnhold

– Det er viktig at unge får se at realfag er morsomt. Vi trenger forskerspirer

Artikkelen er over 5 år gammel

Vitenparken i Ås får penger fra både kommune og fylke til et tettere samarbeid med skolene. Håpet er å få opp interessen for realfag hos de unge.

ÅS: Onsdag vedtok kommunestyret i Ås et budsjett som betyr at Vitenparken de neste årene vil få 300.000 kroner til å utvide undervisningssamarbeidet med grunnskolene i kommunen. I tillegg vil Akershus fylkesting mandag bevilge en halv million kroner til å utvide samarbeidet med de videregående skolene i fylket.

– Vitenparken har fått ny status som regionalt Vitensenter. Det betyr at de får en grunnstøtte fra kunnskaps- departementet. Da er det viktig at vi følger opp, sier fylkestingsrepresentant Solveig Schytz for Venstre.

Flertallspartiene i fylkestinget; Venstre, Høyre, Senterpartiet, Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet, håper Vitenparken og de 35 videregående skolene i fylket skal utvikle et tettere samarbeid der kompetansen som finnes på Ås trekkes inn.

Satser på realfag

I tillegg til bevilgningen på en halv million for neste år, ber flertallspartiene om en sak som vil sikre et langsiktig samarbeid mellom Vitenparken og de videregående skolene.

– Det er viktig at unge får se at realfag er morsomt. Vi trenger forskerspirer, sier Morten Vollset (SP).

Med status som regionalt vitensenter, får Vitenparken tre millioner kroner i årlig støtte fra Kunnskapsdepartementet. Pengene skal gå til et pedagogisk skoletilbud. Tre millioner er ikke nok til å gi det tilbudet Vitenparken ønsker.

– Vitenparken er en stiftelse som er avhengig av bidrag. Da er det er kjempeflott at vi får penger fra kommunen og fra fylket, sier administrerende direktør Per Olav Skjervold ved Vitenparken Campus Ås.

Vitenparken har tidligere fått penger fra Ås kommune for å gi grunnskolene i kommunen et tilbud. Og skolebesøkene blir flere og oftere. I tillegg samarbeider parken med de videregående skolene i Ås og Frogn.

– Det er hyggelig at fylkeskommunen kommer på banen. Nå har vi brutt isen og formaliserer samarbeidet. 500.000 kroner betyr at vi kan utvide tilbudet til alle videregående skoler i fylket, sier Skjervold.

Les mer om hva som skjer i Vitenparken:

Kommentarer til denne saken