Sett av én time til søppeldugnad i Ski torsdag

BLI MED: Kommunikasjonsleder Tore Bø Nyland og ordfører Hanne Opdan oppfordrer alle til å bli med på søppeldugnad i Ski torsdag. Papirsekkene hentes på rådhuset.

BLI MED: Kommunikasjonsleder Tore Bø Nyland og ordfører Hanne Opdan oppfordrer alle til å bli med på søppeldugnad i Ski torsdag. Papirsekkene hentes på rådhuset. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

"Hele Norge rydder" går av stabelen torsdag. Også i Ski blir det en stor søppeldugnad der alle kan delta.

DEL

SKI: Torsdag oppfordrer Ski kommune alle ansatte, skoler og barnehager og engasjerte innbyggere til å bruke en time på å plukke søppel i nærmiljøet. Kommunen deler ut spesielle papirsekker som skal brukes under dugnaden. Disse sekkene kan folk sette fra seg syv ulike steder rundt omkring i kommunen. Ved 15-tiden vil Follo Ren hente avfallet.

– Alle kan ikke plukke alt, men alle kan plukke litt, oppfordrer ordfører Hanne Opdan.

Hun forteller at hun alltid plukker med seg litt når hun er ute og går tur med bikkjene, enten det er i nabolaget eller på fjellet.

Grethe og Roar tar søppelet i egne hender. Oppfordrer andre til å gjøre det samme 

«Hele Norge rydder»

Dersom noen gjerne vil at fangsten fra søppeldugnaden hentes litt nærmere der de bor eller jobber, er det mulig å kontakte miljøvernrådgiver Anders Berggren og gjøre avtale om det. Send en mail til anders.berggren@ski.kommune.no

– Etter en lang vinter dukker nå det nå opp mye søppel i bymiljøet. Mye av søppelet er plast som ofte havner i vannmiljøene våre. Forskere tror at det vil være mer plast enn fisk i havet i 2050 hvis vi ikke setter inn tiltak for å redusere søppelmengdene. Ordfører, rådmann, HR-avdelingen og miljørådgiverne i Ski kommune oppfordrer nå alle ansatte i Ski kommune inkludert barnehager og skoler å sette av en time på torsdag 3. mai til å plukke søppel. Det er et svar på NRK sin utfordring «Hele Norge rydder» som Ski kommune ønsker å anta, skriver miljøvernrådgiveren i en mail.

Hent papirsekk på rådhuset

De som vil delta, kan hente papirsekker ved rådhuset i Ski. Hvis du vil ha noe på hendene, må du sørge for det selv.

– Vi ønsker å minske bruken av plast og vil derfor ikke dele ut plasthansker, forklarer Berggren.

Follo Ren vil kun ha mulighet å hente avfall i papirsekker. Annet større avfall må levers på gjenvinningsstasjonene.

– Hvis datoen ikke passer, oppfordrer vi å plukke søppel på strandryddedagen lørdag 5. mai. Håper dere vil være med å gjøre Ski kommune renere, vi gleder oss! lyder oppfordringen fra Ski kommune.

Jonas Orset tar et søppeloppgjør med sykkelsporten 

Follo Ren henter søppelet omtrent klokken 15.00 på følgende plasser:

* Kråkstad skole

* Ski torg

* Kommunalteknisk virksomhet, Teglstensveien på Drømtorp

* Meny Nordbyveien

* Finstadtunet

* Langhus stasjon

* Vevelstad stasjon

Disse Ås-gutta plukker søppel for å finansiere fotballtur til Spania 

Artikkeltags