Gå til sidens hovedinnhold

Søppelet ved Krokhol og Paddetjern: – Oppryddingen ikke godkjent. Nå skriver vi rapport til politiet

Artikkelen er over 5 år gammel

SKI: Onsdag ble det dumpet et lass med pappesker og annet søppel på parkeringsplassen på Krokhol. Torsdag morgen ble det oppdaget et lignende lass langs Vevelstadveien ved Paddetjern.

Vi har et tilbud til deg. Prøv ØB+ og få tilgang til alt på ØB.no i åtte uker for kun 99 kroner.

Begge stedene ble søppelet dumpet på kommunal grunn. Skogbestyrer Reidar Haugen rykket ut for å undersøke det som var dumpet, og fant både brev og adresselapper på pappeskene med diverse navn.

Les også: Dumpet søppel ved Krokhol og Paddetjern

Synderen ringte selv

Samme dag kontaktet skogbestyreren Follo-politiet og ga navnene videre til miljøteamet der.

– I mellomtiden, før politiet rakk å ringe noe, ringte en syndebukk til meg. Tydeligvis var det publikum som hadde sett navnene på pappeskene og som hadde tatt kontakt med ham eller andre direkte. Jeg sa til ham at "hvis du har kjennskap til dette, rydder du opp. Det skal være borte i løpet av dagen". Det var ikke han som hadde dumpet da, sa han. Andre skulle kjøre det bort, og så var Grønmo stengt og da havnet det ut i her, forteller skogbestyreren.

– Dette blir nok en politisak

Mannen på telefonen beklaget det som hadde skjedd, og lovet å sørge for at det ble ryddet opp. Skogbestyreren ga ham frist til ut dagen.

– De har ryddet bort det grøvste på begge plassene, og det ble gjort etter avtale. Men finpussen er ikke gjort. På Paddetjern er det bare litt igjen, men oppryddingen er ikke godkjent. På Krokhol ligger det fortsatt igjen, det som lå etter første opprydding. De sa de skulle ta med seg en svart søppelsekk og plukke opp resten, men det er ikke gjort. Det ligger en del søppel igjen, og det skal bort. Så dette blir nok en politisak. Saken er ikke avsluttet, verken for Ski kommune eller politiet, sier skogbestyreren til ØB fredag formiddag.

Politibetjenten ved miljø- og økoteamet som jobber med denne saken, er ikke tilbake på jobb før tirsdag 15. mars. Derfor har det ikke vært mulig å få en kommentar til hva Follo-politiet gjør i denne konkrete saken.

Les også: Budfirma dumpet søppel i grøftekanten

Kommentarer til denne saken